Connect with us

Гербери

Жени Марчева стъписа ефира с гаф, Деси Атанасова не вярва на ушите си

Published

on

Аз се надявам, че това не е още една тема на разделение на обществото. Историческата памет трябва да я има, но когато трябва България да вземе страната – дали бялата или черната, защото в момента на по-малко от 350 км се води война и ние като държава трябва да заемем ясна и точна позиция, не смятам, че този паметник трябва да е отново терма на полемика. Този паметник трябва да в музея на социалистическото изкуство. Тази тема трябва да бъде затворена веднъж завинаги.

Това заяви пред bTV кандидатът за депутат на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод решението за демонтажа на Паметника на Съветската армия и протестите срещу него.

Относно критиките на служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков за качеството на магистралите, Атанасова заяви: „Строителството на големите инфраструктурни обекти си остава визитната картичка на ГЕРБ. През последните 2 години никой нищо не е направил по тези проекти“.

„Не ви ли се струва, че винаги, когато служебно правителство управлява, се избират лица в екранна двойка, която обикновено критикува ГЕРБ по темата пътно строителство – преди това беше министър Комитова, сега министър Шишков обикаля с ядки, колби и др.“, посочи тя.

„Вероятно атаката е срещу ГЕРБ в случая, които са направи най-много в пътното строителство“, допълни Атанасова.

„За последните две години като че ли липсват държавност и институциите се разпадат. Преди две години г-н Рашков и други екранни герои определяха ГЕРБ като каква ли не, и видяхте какво се случи“, заяви тя.

Миграция, инфлация и излагация станаха етикет на тези две години. Нито едно твърдение на бившия министър на вътрешните работи не се оказаха верни“, каза тя по адрес на правителството на Кирил Петков.

„Говореше за чували, за подслушване, дори за изядени хора. Смятам, че това е част от предизборната риторика и дори не смятам да се връщам назад. Те са като анимационни герои, излезли да забавляват публиката“, допълни Атанасова.

На въпрос дали арестуваният шеф на „Хидрострой“ Велико Желев е близък до ГЕРБ, тя отговори: „Никога не съм виждала този господин, до в момента, в който всички медии показаха преди дни неговите пресконференции. Всички обществени поръчки, кой ги е печелил, как ги печелил, може да бъде проверено“.

„Категорично смятам, че нито една фирма не може да бъде обявена за близка до властта – правителството на ГЕРБ, още повече че тя е работела преди 20, 30, 40 г. Тогава ГЕРБ не съществуваше“, допълни Атанасова.

„ГЕРБ винаги участва в изборите да победи“, категорична беше тя.

Атанасова отвърна и на Лена Бориславова от ПП, която беше в студиото преди нея: „Лена Бориславова вероятно не е посещавала нито един магазин и не знае колко струва хлябът. Но кашкавалът е 35 лв. Хората изнемогват“

По думите ѝ, единият вариант за управление е да се работи заедно с ПП, „за да преодолеем наследството от тяхното управление“. Тя изтъкна, че в момента заради правителството на ПП има инфлация, каквато не е виждана от времето на Жан Виденов.

Интервюто завърши с колосален гаф на водещата Жени Марчева. Тя прекъсна Атанасова, защото времето изтече, и изпращайки я каза: „Десислава Атанасова – представител на „Продължаваме промяната“. Последва дълга конфузна пауза, Марчева се изчерви и се заплете в думите си, но най-накрая успя да си спомни, че Атанасова е представител на ГЕРБ-СДС. 

Най-четени