Connect with us

Гербери

Ветеринарите искат от ГЕРБ правителство, Вежди: Ок! Стига с бездарието на ПП

Published

on

За ветеринарната медицина у нас в общественото пространство много рядко се говори. Не бива обаче да бъде подценявана ролята й за развитието на животновъдството, а от тук и за контрола върху качеството и безопасността на животинските суровини и продукти. Това стана ясно на среща на Вежди Рашидов – водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив  и областния координатор Георги Мараджиев с ветеринарни лекари в Първомай.

Организатор на събитието бе кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС д-р Иван Вангелов. На срещата присъства и кандидатът за народен представител от СДС Йордан Кръстанов.

„Живеем така, както гласуваме, трябва да спрем бездарието, което 2 години направи живота ни безбожно скъп и раздели жестоко нашето общество. Доживях да видя хора, които с омраза искат да властват. Сега е време да се лекува всичко – от духовността до земеделието. Само ГЕРБ може да управлява успешно, убеден съм в това, защото Бойко Борисов и неговите правителства направиха много за България“, каза Вежди Рашидов.

Ветеринарите подчертаха, че в сектора има доста проблеми, нерешени с години. Сред основните са недостатъчното заплащане и лошите условия на труд.

„Ще направим всичко възможно за по-доброто заплащане, както и за осъвременяване на нормативната база и електронизация на услугите в сектора, но това може да стане само при редовен кабинет“, подчерта бившият заместник-министър на земеделието и храните Васил Грудев.

Ветеринарните лекари от своя страна увериха, че много разчитат да има редовно правителство, той като само с адекватна помощ от държавата могат да бъдат решени проблемите в сектора.

„Партия ГЕРБ винаги е подкрепяла бранша и ще продължи, ако й дадете шанс отново да управлява, затова е важно да се гласува с разум, подчерта и областният координатор Георги Мараджиев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени