Connect with us

Олигархия

Разследват министър Шишков, платил авансово на Велико Желев над 300 милиона лева

Published

on

Ще разследва ли вътрешният министър Иван Демерджиев колегата си и адаш Иван Шишков за връзки с арестувания преди дни строителен бос и шеф на „Хидрострой“ Велико Желев, пише Breaking.BG

Вчера Демерджиев „даде указания“ на прокуратурата да разследва Желев за парите от магистрала „Хемус“, а не за принуда на служител.

Какво се оказва обаче?

През декември 2022 година строителното министерство, начело с „телевизионния министър“ Шишков, е дало аванс, по така омразната на хората от „промяната“ инхаус процедура, от почти 100 милиона лева по договор за строителство на скоростния път Русе-Велико Търново, на който „Хидрострой“ е изпълнител, научи Breaking.bg от свои източници. Точната сума е 989 милиона лева.

Но това не е всичко, както се казваше в рекламата. Пак по „инхаус“, помните колко лоша беше тази дума за Шишков, Комитова, Рашков и сие, строителният министър , известен и като Шишо Бакшишо е отпуснал на Велико Желев още над 240 милиона лева за ремонти по магистрала „Хемус“ и поддръжка.

Запознати твърдят, че Иван Шишков и Велико Желев са в отлични отношения, дори строителният бос е бил миналата седмица в кабинета на министъра в МРРБ. Така, че очакваме Иван Демерджиев да започне разследване срещу колегата си Шишков за даване на пари авансово по омразната „инхаус“ процедура.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени