Connect with us

Нюзрум

Председателят на Обединението на жените социалистки в БСП с горчиви думи за правата на българските жени

Published

on

Българката е овластена, равноправна и с много позиции, лидиращи в политическия и в обществения живот. Но ако трябва да бъдем искрени, в реалностите на съвременния български капитализъм жената губи много права. Това каза председателят на Обединението на жените социалистки в БСП Дора Янкова по повод Международния ден на жената – 8 март, съобщиха от пресцентъра на партията.

“И тъй като сме социалисти, хора, които искаме обществото да бъде по-справедливо, да бъде прогресивно, да бъде модерно, в дейността ни като обединение на жените и като партия не трябва да позволяваме да губим трудовите права, които досега са достижение, да губим онези условия на труд, в които се труди българката, да губим равноправието, което досега е достигнато“, призова Янкова.

Тя посочи, че днес не можем да подминем това, че жени умират от домашно насилие.

„Ние сме длъжни пред тези жени да създадем условия те да бъдат защитени. И не е понятно, че не можем да се консолидираме с прогресивните хора, които са в парламента и в обществото, и действително да им създадем комплексни права“, изтъкна председателят на ОЖС в БСП и допълни, че в момента срещу насилието, което е свързано с много причини, реално само се говори, а не може действително да се помогне на тези жени с правила и със закони.

По думите на Дора Янкова жените като нея, които са успели, които са силни, които са овластени от партията, трябва да изразят своя гняв към това, което се случва в съвременна капиталистическа България.

„Жената в своята същност, когато образова детето си и създава условията в семейството, преди всичко е прогресивна. Тя иска семейството й да е добре, иска и обществото да е добре. И затова там, където има жени в управлението и участват във вземането на решения, аз смятам, че те са справедливи. Няма да спра да казвам, че жените сме одухотвореното лице на партията“, заяви Янкова.

Тя пожела на всички жени онази любов, която даряват на любимия и на децата си, да я даряват и на обществото, за да бъде то по-щастливо и по-прогресивно.

Най-четени