Connect with us

Нюзрум

Надежда Йорданова от ДБ нарушава закона, агитира в университет

Published

on

Бившата правосъдна министърка от ДБ Надежда Йорданова с изява в Нов български университет в момент на предизборна кампания, пише Трибюн бг.

Бившата депутатка се включила в „упражнение по задаване на въпроси на терен” със студентите от курса по Политическа журналистика.

Тя е запознала младите хора с кампанията и платформата на ДБ „Ти броиш”, която цели да внуши за повишен риск от манипулации след връщането на възможността да се гласува с хартия. Йорданова е отделила време и за обяснения на рисковите секции в страната, съдебната реформа и санкциите „Магнитски”.

„Малко неща са по-зареждащи и предизвикателни от дискусия с будни млади хора като третокурсниците по политическа журналистика от НБУ.

Започнахме с представяне на „Ти броиш”, минахме през въпроси за съдебната реформа и завършихме подобаващо със споделяне на техните идеи, впечатления и препоръки”, написа самата Йорданова в профила си. 

Миналата година парламентът прие забрана за партийна дейност в училища и детски градини с промени в  Закона за предучилищното и училищното образование. Точно тогава Йорданова бе на поста министър на правосъдието в кабинета на Кирил Петков.   

Най-четени