Connect with us

Нюзрум

Къща в „Овча Купел“ е на път да се срути след дадено разрешение за строеж от кмет на ДБ

Published

on

Къща на ул. „Драгоман“ 13 в столичния квартал „Овча купел“ се напука заради строеж в съседен парцел и е застрашена от падане, оплака се собственичката Ангелина Бочева. Жената подава жалба в районната администрация, но от РДНСК издават предписание всички строителни дейности, които не са по проект, да бъдат спряни, а обитателите на къщата – общо четирима души, от които един със специални потребности, да бъдат евакуирани.

„Издаден ми е страхотен протокол, в който районният кмет Ангел Стефанов ме уведомява, че пускат предложение главният архитект да издаде заповед, в която моето семейство да се изнесе за два месеца, в т.ч. и леля ми, която е инвалид, за да можем да укрепим къщата. Ние не сме виновни. Ние не сме я разрушили“, разказа на място пред председателя на Столичния общински съвет/СОС/ Георги Георгиев Ангелина Бочева.

Председателят на СОС посети проблемния строеж лично и констатира, че планът за укрепване на сградата не се изпълянва професионално, става ясно от негов пост в социалната мрежа.

„Съжалявам за ситуацията, в която се намирате. Столична голяма община се намеси. Екипи на терен установиха, че част от укрепителните работи не се извършват по проект. Не се спазват законовите правила за това и са дадени ясни указания на районната администрация да наложи глоби, за да се изпълнява проектът, както е предвиден. Поемаме ангажимент всеки ден екип проверяващи от Столична голяма община да е на място, защото очевидно има опасност за сградата и да се следи какво вършат строителите“, подчерта Георги Георгиев. Той очаква всички виновни „по веригата“ – строителна фирма, надзорна организация и всеки, подписал се от районната администрация, да понесат отговорност за инцидента.

„Този въпрос няма да бъде оставен така. Обръщам се към всички граждани, че всеки пример за беззаконие като този няма да остане ненаказан“, заяви още Георгиев. Той допълва, че за целта гражданите трябва да бъдат активни и да се обръщат към тях, за да може Голяма община да се намесва и да поправя безобразията на районния кмет на „Овча Купел“ от ДБ.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени