Connect with us

Олигархия

Велико Желев финансирал „Български възход“, парите ги разделиха с Румен Петков

Published

on

Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна – Велико Желев, помага на партията „Български възход“, пише 19 min.bg.

Източниците и условията за финансирането на коалицията на експремиера Стефан Янев с Румен Петков са станали ябълката на раздора между досегашните съратници, така че АБВ се раздели с генерала и се присъедини към Мая Манолова в Левицата, ако се вярва на наблюдатели по коридорите на властта.

Разбира се, Велико Желев, чието име беше свързано от Бойко Рашков като вътрешен министър на Промяната с прехвърляне на 21 млн. лв. в имоти в Дубай, далеч не е единственият помагач на БВ.

Припомняме, че вчера строителният предприемач бе задържан за 24 часа във връзка с разследване за принуда.

Това стана след акция на МВР в офисите му в центъра на София на метри от някогашния Царски дворец.

По информация на БНТ Велико Желев е упражнил насилие и принудил свой служител да подпише документи с невярно съдържание.

Офисът на столичния булевард „Цар Освободител“ е бил претърсен в негово присъствие.

Претърсена беше и къщата на бизнесмена във Варна.

Около 22.30 часа в понеделник Желев бе изведен от офиса на „Хидрострой“ и бе отведен от полицаи. Той не направи изявление.

Желев има собственост в едни от най-големите строителни компании в България, работили по строежа на множество инфраструктурни проекти, включително Северната тангента, която беше проверявана от министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков миналата седмица.

Компанията му е и в консорциума, който спечели обществената поръчка за строителство на тунел под Шипка, който би трябвало да свърже Северна и Южна България с пробив под Стара планина.

Остава загадка как, след като беше напуснат от Стефан Янев, кабинетът Петков – Нинова даде именно на „Хидрострой“ на Велико Желев поръчката за 360 000 000 лв. за строежа на тунела под Шипка.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени