Connect with us

Гербери

Сензационен Борисов в Шумен: Генерал Гном е лъжец! Как да подкрепя шарлатаните Киро и Асен!?

Published

on

Бийте, първи ли сме и тоя път ще намерим начин държавата пак да тръгне напред. С тези думи Бойко Борисов надъха своите за изборната победа. И се пошегува с тв участие на Атанас Атанасов от ДБ сутринта. „Най-лесно е като него да кажа: ако не сме ние първи, отиваме на избори. И след 2 месеца пак заповядайте тука да си пляскаме. Това е смешно, долно и неправилно“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов продължи предизборната си обиколка и след като откри кампанията на партията във Враца днес пристигна в Шумен. Повече от 600 членове и симпатизанти се събраха на мероприятието.

Водач на листата в областта е бившият образователен министър Красимир Вълчев.

Според Борисов хората вече знаят какво е инфлация, а при управлението на ГЕРБ не са знаели. „Тя бе нула, хората не го усещаха. Сега за 2 г. близо 40%. Виждате инфлацията. Някой ви е взел скрит данък. Като кажат вдигаме пенсии без да вдигаме данъците, това е лъжа. Те ви ограбват от единия джоб“, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ отново призова президента Румен Радев „да извади финансите на държавата“. „Защото дефицитът е огромен, приходите са малко. Те могат да режат 2 неща. Няма как да върнат назад пенсии или заплати, ще са инфраструктурни проекти, от общини, от развитието и образованието. Тук вълшебства не стават. Никога не съм излъгал избиратели, преди ви казах: няма да вдигам пенсиите. Всички казаха, ти си луд, на избори сме, поне ще опитаме. Ние не лъжем, ако обещаем, означава да им фалираме децата. Не искаме да го правим. Хората затова се събрат, защото очакват да върнем нещо стабилно“, заяви Борисов.

Според него ГЕРБ имат много добра програма по сектори. Правителство ще се прави с всеки, който я припознае.

Борисов отрече обвиненията, че хора на ГЕРБ, ДПС и БСП са се събирали в офис на Харалан Александров да правят „уйдурма“ за съставяне на правителство. „В тоя офис на Харалан са били и Кирчо, и Асенчо, и Христо Иванов, и мн мн др. Там не правят правителства, там спорят социолози, политолози. И на други места се правят такива сбирки, за да си говорят хората, да си сверяват часовниците“, разкри Борисов и добави, че явно той и Атанасов не са знаели за сбирката.

„Никога не са управлявали, знаят, че няма да управляват. Обединението е, че признаха, че са по-слаби от нас. Знаят, че ПП-та ще ги бием колкото искаме, затова събират и др., и др, Не, че ние сме толкова добри, те са 7-8 мес. на власт, всъщност за година и половина, Киро и Асен, и Рашков са от първите кабинети на Радев. Те държаха трите възложи министерства близо 2 г.“, ядоса се Борисов. И хвърли бомба: Как да им подкрепя правителство, нали вие тук първи ще ме набиете!?

Нямало как да се е договорил и с Радев срещу ПП, иначе министър Иван Шишков нямало всеки ден да говори срещу ГЕРБ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени