Connect with us

Timeline

Нанков: Министър Шишков да не е алергичен към истината?

Published

on

„Как се нарича човек, който, като ти каже “Добър ден”, трябва да погледнеш дали е изгряло слънцето? А министър, който се включва в предизборната кампания срещу най-голямата партия с манипулативно подбрани “доказателства” за “липсващ асфалт”, а всъщност е част от правителство, на което се разчита да подготви свободни и честни избори? Но дали пък не страда от амнезия този човек? Или просто е алергичен към казването на истината“.

Това написа в профила си във Фейсбук кандидат-депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

Той изброява и три примера:

„За проблема с глобите заради липсващи винетки на хората от Пролеша, той продължава да твърди, че кметът не е бил уведомен. Напротив. Бил е. Прилагам три писма от Националното тол управление. Които дори и той е виждал… Но добре, че бяхме “лошите депутати”, та преодоляхме административното безсилие на министъра. Не заради него, разбира се – а защото потърпевши са гражданите. И АПИ ще връща надвзети глоби“, пише той.

„Друга неистина – през август м.г. министърът е цитиран от медии гордо да казва, че се е разбрал с пътните фирми да не обжалват търгове /между другото, това е нещо напълно незаконно/. През октомври явно вече е получил амнезия и е цитиран да казва, че не познава фирмите и не знае коя как се казва. Последно – кое е вярно? Разбира се с тях или не ги познава“. И още един пример, съвсем нов – при проверката на Северната скоростна тангента министерството напоително описва инспекцията на шефа си и изброява фирмите в консорциума, изградил участъка. Няколко дни по-късно обаче, в поредната си телевизионна изява /много обича да обикаля студиата, факт!/, министърът вече заявява, че не знае кой е построил трасето“, дава примери Нанков.

„Ами….сами си направете изводите патология ли е, от амнезия ли страда или просто разиграва театър. А какви са възможните скрити мотиви на министъра по тези и други въпроси – очаквайте скоро. Или, както казват инфлуенсърите – следвайте ме за нови серии на “Приказки под Шишковия храст”. Понеже той обичал сериали“, завършва Николай Нанков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени