Connect with us

Нюзрум

Сабрутев: Служебният кабинет не работи да се овладее ценовия шок

Published

on

„Служебният кабинет не работи да се овладее ценовия шок. Действията им са бутафорни. Къде е КЗК, държавният бюджет? Защо не го внесоха, за да направят реални политики за смекчаване на удара на инфлацията? Ако искаха да намалят цените, нямаше да уволнят шефа на Държавната млекопреработвателна компания. Инфлацията у нас е причинена от това, че КЗК не работи в полза на обществото“, каза в „Офанзива“ по Нова Нюз Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната“.

„Управленската ни програма е като цяло готова, съвсем скоро ще я лансираме в детайли. Един от топ 5 приоритетите са 50 млрд. за инвестиции. Само за миналата година бяха 8 млрд. Пред България предстоят 4 години на голяма инвестиционна вълна. Вдигане на доходите и контрол на пазара са ключови мерки за борба с инфлацията. Увеличаването на българското производство ще донесе ниски цени“, смята той.

По думите му има как България да изглежда каквато ние искаме.

„Като направим реални инвестиции в качествена инфраструктура, образование, здравеопазване, земеделие, всички останали сектори, без да се наруши фискалната сигурност и да имаме бюджетен дефицит до 3%. Цените на суровия петрол падат драстично, но по бензиностанциите не мърдат. Цената на олиото също е пример, КЗК няма реакция. Стабилна политика на ниски цени на стоките ще се случи чрез скъсяване веригата на доставките. Внасяме си основните храни. Реформа в земеделския сектор ще ни е основен приоритет, за да помогнем на малките производители. Така ще има и ръст на заетостта“, коментира Сабрутев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени