Connect with us

Гербери

Борисов: Помпане на инфлацията – Асен Василев е цар в това

Published

on

„Да, приходите от ДДС се увеличиха заради инфлацията, но народът обедня и потреблението падна. Любимото нещо на финансов министър е да пусне инфлацията – това е „скритият данък“, който се прибира от населението“. Това заяви на среща във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той предупреди, че да се „отпусне“ финансов министър да събира пари по този начин, води до „омагьосан кръг“. „Защо не са доволни пенсионерите? Сумарно са много вдигнати пенсиите. Но 50-те лв., които давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, ги похарчват за пазар“.

Борисов заръча на партията сега да не се мисли за местните избори.

„Вие не сте от ПП и ДБ. ГЕРБ категорично победи, темата кой е първи вече не съществува. Защо се събраха, защо не си останаха ПП сами, за да видят разлика от 10% поне? Нали са добрите, защо народът не ги разбра? Как да ги разбере, те „съдраха“ народа. Две години държавата компенсира бизнес, къде ще излезе сметката? Откъде ги взимаш тези пари? Помпаш инфлацията – Асен Василев е цар в това“, коментира той.

Борисов заяви, че „хиляди чиновници“ взимат заплата, за да следят да няма спекула с цените.

„Защо изпуснаха инфлацията? Защо изпуснаха веригите? Знаете ли на колко изкупуват кашкавала от млекопроизводителя? На 9,30 лв. И същият производител го намира на 34 лв. в магазина. Чакайте, вие срам нямате ли? Кой ви го разреши това – да грабите хората. Заплашѝ веригите – ще наема 1000 камиона, които ще паркирам пред вас и производителят ще продава сам кашкавала. Или ще направим държавна верига супермаркети, които да ви конкурират“, заяви Борисов.

Той заръча на кметовете на ГЕРБ да определят дни, в които в центъра на града да има тържища, където стоки да предлагат директните производители и могат да пуснат кашкавал на 10 лв.

„Тогава на веригата ще ѝ стои кашкавалът, защото те сега са обримчили така производителите, че те не смеят да се обадят“, каза още бившият премиер.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени