Connect with us

Нюзрум

Проф. Гайдарски с формулата за правителство, но без джендър идеологията

Published

on

„В момента имаме партии, с които никой не иска да направи компромис. Компромисът е задължителен. Между трите системни партии, които непрекъснато се обвиняват, абсурд – не може да стане компромис“, заяви гостът на Bulgaria ON AIR, визирайки ГЕРБ, БСП и ДПС.

По думите му не може да продължаваме без редовно правителство и другите държави в ЕС си правят неприятни изводи. 

„За президента това е добре дошло, защото се явява като монарх, който назначава правителството, премиера… Той е всемогъщ. Но дали само той е виновен? По-виновни са партиите. Ако те се разберат, тогава той няма да има възможност да управлява продължително време“, обясни проф. Гайдарски. 

„В момента имаме много богати и много бедни хора. Най-голямата разлика между бедни и богати е в България. Другите държави са след нас, което е доста обидно за държава като България, която претендира да е демократична и лоялна към своите граждани“, каза още бившият здравен министър.

Проф. Гайдарски изтъкна, че местните избори са не по-малко важни от парламентарните. 

И посочи, че БСП е първата социалистическа партия в Европа, която е отказала да приеме Истанбулската конвенция. 

„Приемаме всички заложени принципи с изключение на тази част, която третира пола. Не може да се съгласим в никакъв случай на децата да им се внушава, че могат да бъдат и момченца, и момиченца“, настоя проф. Гайдарски. 

Continue Reading
Advertisement

Най-четени