Connect with us

Нюзрум

И Гълъб Донев се мазни на Херо Мустафа, подари й мартеница

Published

on

Министър-председателят Гълъб Донев прие посланика на САЩ Херо Мустафа по повод приключването на мандата ѝ в България. Донев поздрави посланик Мустафа за усилията ѝ в рамките на нейната мисия за разширяването на двустранното сътрудничество във всички области от взаимен интерес.

Министър-председателят специално открои последователната подкрепа на посланик Мустафа за задълбочаване на стратегическото партньорство между нашите две страни. Премиерът Донев посочи, че през последните няколко години са постигнати конкретни резултати в ключови области като двустранната търговия и инвестициите, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификация, образованието, науката, културата и контактите между хората.

Министър-председателят Гълъб Донев изрази увереност, че и след приключване на успешния ѝ  мандат в София, Херо Мустафа ще продължи да бъде приятел на България. По думите на премиера, фактът, че в рамките на мандата си посланик Мустафа е пропътувала повече от 60 000 км, опознавайки страната ни, е свидетелство за нейния интерес и уважение към българските традиции и култура.

Министър-председателят Донев пожела на посланик Мустафа успех в бъдещите начинания и спазвайки българската традиция за 1-ви март ѝ подари мартеница за здраве и късмет.

Най-четени