Connect with us

Нюзрум

Иван Таков поиска от социалистите в София да разкажат на хората за лявата идея

Published

on

Председателят на БСП – София Иван Таков поиска от социалистите в столицата да бъдат активни в предстоящата кампания и да разкажат на хората за лявата идея. Това стана по време на общоградска среща на актива на БСП с кандидатите за народни представители от трите листи. Над 500 членове от всичките 24 организации на социалистите в София се събраха в Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), на която имаха възможност да изкажат мнение или да зададат въпрос. Иван Таков представи екипа, с който той и членовете на предизборния щаб ще работят в София по време на кампанията. Това са 24-те районни председатели, които ще бъдат на терен, заедно с кандидатите за народни представители.

„В предстоящата кампания ще положим повече усилия за работа с хората, ще се срещаме, ще говорим, ще убеждаваме, каза лидерът на столичните социалисти. – В последните години на пандемия изоставихме тези работещи практики. Време е да си ги припомним“.

Иван Таков призова всички в залата още от днес да започнат кампанията и за местните избори, които ще се проведат през есента. „Да работим умно и мотивирано, да покажем че БСП не е партия от избори на избори, каза още той. – Да работим за партията, за нейното и нашето бъдеще. Уверен съм в успеха, ако работим заедно“.

Лидерът на БСП – София се обърна към районните председатели с думите: „Тук сме, не сме се отказали от БСП. Виждаме с очите си, че партията е жива. Мога да ви обещая много работа в следващите месеци. И да ви кажа, че е несравнимо чувството на удовлетворение от добре свършената работа. Нямам свръхочаквания за 2-ри април. Но тази среща, откровеният ни разговор, са надежда и стимул. Надявам се за всички да е така. Едно е сигурно – каквито усилия положим, такива резултати ще дойдат. Бъдете отговорни, защото всички ние разчитаме на вас. България има нужда от силна БСП“.

Иван Таков добави, че предстоящата предизборна кампания е възможност за БСП. „Тя е възможност да свършим много по-важна политическа работа и да съхраним партията. Защото, нека да сме честни и да си кажем, че не очакваме фантастични резултати на тези избори, заяви той. – В тази кампания трябва да отидем при хората и да им кажем коя е БСП днес и за какво се бори. Да им разкажем за лявата идея. Да убедим хората, че сме сериозна партия, която умее да защитава социалните групи, които представлява. Да им обясним, че това, в което живеем, е див капитализъм. За някои той е добър, за мнозина е лош. И само с борба с корупцията няма да постигнем справедливост. Трябва поне да опитомим този капитализъм. Защото хората в България са много по-важни от печалбите на шепа милионери“.

Лидерът на БСП – София призова всички социалисти активно да се включат в събирането на подписи за запазването на Паметника на Съветската армия на мястото му в Княжеската градина. Всеки от присъстващите в залата получи форма за подписка, за да може да събира подкрепа от съкварталците си. „Фашизмът може да се върне под най-невинно прикритие, предупреди Иван Таков, цитирайки думите на Умберто Еко. – Наше задължение е да го разкрием и да посочим с пръст всяко негово проявление – всеки ден, във всяка част на света. С тази подписка поставяме началото на кампанията за запазване на нашата история. Нека не забравяме, че антифашизмът е основна част от историята на партията ни. Той е фундаментът, върху който тя стои вече над 130 години“.

Най-четени