Connect with us

Гербери

Даниел Митов: Няма инвестиции в България заради ПП и Кирил Петков

Published

on

„Текат процеси по вкарване на България в сивия списък на страните, които не се справят с прането на пари. Ще сме редом до държави като Буркина Фасо. Това означава да секнат тотално чуждестранните инвестиции.“ Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БТВ.

Според него от „Продължаваме промяната“ са спомогнали за това, тъй като са проявили слабост и затова сега България може да влезе в сивия списък. Той добави, че „инвестиции не валят заради последните години на управлението на Кирил Петков.

„Ако слушате определени партии, в България няма нищо друго освен корупция, ако слушате други – изобщо няма. България не се различава особено от другите демократични държави“, каза още Митов. По думите му трябва да се различават обвиненията от измислиците и клюките. В някои държави има сериозни превенции срещу корупция. Хората трябва да знаят премиерът с кого се среща, кога и къде, уточни той. Митов коментира и инфлацията, като заяви, че е била генерирана през последните две години по време на правителството на Кирил Петков.

„През 1997 г. се въведе валутен борд, но сега непрекъснато се раздават пари. Това още повече генерира инфлацията. До края на годината тя ще удари повече от 20%“, прогнозира Митов. Според него ГЕРБ отива на избори за победата. Той добави, че с ПП трудно може да намерят общи точки.

„Нашите опоненти не искат редовен кабинет, те искат местни избори. Те говорят, че някой щял да ни натисне да ги подкрепяме, но това е невъзможно. Смятаме този път да получим толкова гласове в парламента, че да можем да предложим ясна програма и правителство“, каза още той. „Ако това не е възможно заради изборни резултати през разпределението, със сигурност ще е опитаме да намерим формула, каквато позволява парламентарната демокрация“, добави Митов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени