Connect with us

Нюзрум

Шеф на ВМРО разкри защо не участват на изборите: За да сме по-силни на следващите! А те ще са скоро

Published

on

„Съмнявам се, че в българския парламент ще има представителство на истински патриотични и консервативни формации, което е огромен дефицит. Нашата задача е да не проиграем лесно тази карта, а да изградим сериозна алтернатива за българите“. Това заяви пред БНР Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО. 

„Не можем да реализираме целта, с която искахме да участваме – сериозно представителство на българофилски организации. Когато бяха обявени изборите, отправихме апел за широко единство на формациите, които смятат себе си за суверенисти и отстояващи националния интерес, защото в предишните народни събрания виждахме всякакви русофили и американофили, липсваха представителите на българския национален интерес. Но тези разговори доведоха до затвърждаване на това, че всяка формация играе за себе си или за субсидия“, каза още той. 

И допълни, че усилията на партията ще бъдат насочени към следващи избори и към създаване на широка алтернатива, базирана не на партиите, които участват в политическия процес, а на гражданските организации и на личности, които олицетворяват това пространство. 

Веселинов прогнозира, че ни очакват избори без избор: „Защото или ще се разиграва сценария от последните парламенти – без управление и все да се пази от властта, или ще има механично съчетаване на антитези под външен натиск и тогава изборът ще бъде фалшифициран. Участието ни в такъв сценарий ще ни донесе допълнителен негатив“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени