Connect with us

Нюзрум

Бойко Рашков е спестявал по 20 бона на месец, докато е бил депутат! Пиянката къта 888 578 лв. на влог

Published

on

Бившият депутат от редиците на ПП Бойко Рашков е успял да спести близо 120 хиляди лева само в рамките на 6 месеца. Това става ясно от най-новата му декларация за имущество и интереси, подадена към КПКОНПИ. Оказва се, че докато е бил народен представител в 48-ия парламент, Рашков явно не е харчил и стотинка от депутатската си заплата. Дори е успявал да задели повече, отколкото е изкарвал от парламентарната си дейност. Възнагражденията на народните представители в последния парламент варираха между 5 и 7 хиляди лева в зависимост от това дали и в какви комисии участват допълнително. В същия период обаче Рашков очевидно е спестявал поне по 20 бона месечно.

Към момента той е декларирал, че притежава на влог в българска банка 287 323 лева. Декларацията му към КПКОНПИ е подадена на 16.11.2022 г. Шест месеца по-рано, на 13.05.2022 г., Рашков е декларирал, че къта в банкова сметка 169 054. Проста сметка показва, че само в рамките на половин година, от месец май до месец ноември, докато спестяванията на българския народ масово се топят, тези на бившия МВР шеф са набъбнали с точно 118 269 лева. Огромната сума се равнява на 253 минимални пенсии, които обикновен пенсионер би получавал в рамките на цели 21 години.

Странични средства, извън спестяванията си, бившият депутат от ПП е вложил и в инвестиционен фонд, който носи дългосрочни печалби. Той притежава 524 412 лева, внесени в ДСК Стандарт. Това представлява нискорисков фонд, инвестиращ в облигации. Предлага се от Банка ДСК, като влагането и изтеглянето на средства във и от фонда е без такси, пише на официалната интернет страница на банката. Рашков е инвестирал над половин милион лева, от които да печели допълнително, но има подобна инвестиция в същата услуга и в евро. Тя се равнява на 76 843 лева.

Общата сума на спестяванията му според последната му декларация е 888 578 лева. Гонещият милион бивш вътрешен министър обаче продължава да е собственик на безкрайно дълъг списък с луксозни имоти по територията на цялата страна, чиято обща парична стойност отдавна се оценява на милиони. През последния му депутатски мандат той не е набъбнал, но Рашков продължава да бъде рекордьор, притежавайки цели 24 имота. Сред тях е и прословутото му имение в полите на Витоша, което разполага с 12 тоалетни, фитнес, сауна, басейн, складови помещения, гаражи, английски двор и редица други екстри.

Няма промяна и в движимото имущество на Бойко Рашков в последните месеци. Той все още има само два автомобила – беемве и нисан, които са закупени през 2019 г.

Най-четени