Connect with us

Нюзрум

Иван Демерджиев изумително прост(о): Тук умряха само 18 мигранти! В Италия са 60

Published

on

Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел разговори с представители на ЕК. Те са обещали да помогнат за обезпечаването на 110-те километра от границата ни с Турция, да се набавят автомобили и да се попълни щатът на “Гранична полиция”, който е намален в последните 10 години с 2000 бройки.

Ясно е кои са участниците във вчерашния инцидент на магистрала „Тракия“ и това, което се изискваше от нас, е направено. Материалите са предадени на прокуратурата. Днес ще има среща на заместник-главния прокурор с ръководителите на служби в МВР, на която ще се набележат действия не само по този случай, а и по случаите, които са в напреднал стадий на разследване, за да могат да приключат. Това съобщи на брифинг в Габрово служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. По цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта, на която сме свидетели, е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа“, посочи Демерджиев.

Той даде пример, че у нас са умреи 18 мигранти, а 60 са загинали на брега на Италия, 250 са проникнали там, а са дошли от територията на Турция.

„От територията на Турция тръгват мигранти към цяла Европа. България е само една възможна дестинация, при това не най-натоварената“, подчерта вътрешният министър.

“Не си играем на стражари и апаши. Главният прокурор трябва да е наясно. Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата задача е да спрем мигрантите по границата”, категоричен бе вътрешният министър. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени