Connect with us

Fake Harvard

На Хазарта не му е ден, шефът на СОС го навря в кофата: Аз му прощавам, но софиянци след тая гупост…

Published

on

Днес е ден за прошка и затова прощавам публично на депутата Христо Петров (харесван от мен изпълнител Ицо Хазарта) за това че е казал, че едва ли не строим паркинг в Надежда, защото той пише писма до общината.

Това написа в своя фейсбук профил председателят на Столичния общински съд Георги Валентинов Георгиев. 

Той подчерта, че в „света на възрастните“ и в правовата държава нещата не се случват така.

Георги Георгиев приложи линк от 4 юни, 2021 година, когато съветниците от ГЕРБ и кмета на района Надежда – също от ГЕРБ, за първи път са представили на гражданите на Надежда проекта за общински паркинг там. 

„Тогава Ицо Хазарта не бил депутат, а изпълнител. Не я имало и партията му, впрочем“, написа още той.

„Последваха още едно обсъждане, съобразихме се със забележките на живеещите край терена, после подготвихме проект за паркинга, след това осигурихме финансиране, работихме месеци наред за всички разрешителни и съгласувателни процедури с държавните органи, гласувахме в общинския съвет за проекта, защитавахме го пред финансиращи институции и гарантирахме и общински средства със „Софийски имоти“, учредявахме обезпечения, както се се случват нещата, когато искаш и знаеш как“, подчерта още Георгиев.

„Паркинги с писма от депутати не се строят. Трябват идеи, визия, но и да знаеш и да можеш да го направиш, да намериш пари във време на КОВИД и после ръст с 330% на разходите на градския транспорт на София“, допълни той и припомни, че „Продължаваме промяната“ не е подкрепила отпускането на финансиране от Народното събрание за градския транспорт въпреки три пъти по-високите сметки за газ и ел. енергия на автобусите и метрото.

„С г-жа Фандъкова дни наред бяхме в парламента да им представяме разчетите и защо това се налага, писахме не едно и две писма с конкретни данни как се отразява енергийната криза на транспорта“, обясни Георги Георгиев.

„Тогава ни трябваха депутатите – всички (не само нашите от ГЕРБ, които изнесоха битката и успяха), защото градския транспорт на София не е на ГЕРБ, а на гражданите – на всички, без значение дали и коя партия харесват.

Прощавам на депутата Христо Петров и за това, че НЕ гласува за помощта за градския транспорт на всички български общини. Но дали софиянци ще му простят, ще решат те. На 2 април“, в заключение написа председателят на Столичния общински съд. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени