Connect with us

Гербери

ГЕРБ хвърля като №3 в Пловдив жената, която скапа живота на Кирил Петков и Асен Василев

Published

on

ГЕРБ регистрира листата си в Пловдив-град, председателят на правната комисия в 48-ия парламент е на второ място след Борисов

Надяваме се че всички български граждани разбраха, че трябва да спрем експериментите в държавата. Казвам го със съжаление и цялото възможно смирение, но ние за всичко бяхме прави. И за инфлацията, и за газа, и за Джемкорп. Държавата в последните 2 години беше разрушавана.

Това заяви председателят на правната комисия в 48-ото Народно събрание Радомир Чолаков в Пловдив, след като ГЕРБ-СДС регистрира листата си в града за предстоящите избори. Той е поставен на второ място след лидера на партията Бойко Борисов. „Вярвайте ни, направихме всичко възможно да спрем този процес. Съжалявам, че не можахме да направим за Пловдив това, което искахме. Надявам се този път да успеем. Имаме добри идеи, но тази разруха ни попречи“, каза още Чолаков. Добави, че от ГЕРБ са били прави и за съдебната реформа. „Министър Зарков и неговият заместник казаха, че законите за разследване на главния прокурор се преработват. Защо? Нали бяха перфектни, нали трябваше да ги приемем за един следобед“, попита той.

В градската листа на ГЕРБ-СДС има няколко промени спрямо предходните избори. На мястото на Вежди Рашидов е бившата водачка в областта Десислава Трифонова. Това е жената, която скапа живота на Кирил Петков и Асен Василев, осветлявайки аферата им „Джемкорп“. Имената на Йосиф Танев, Мирослав Тенев, Ангел Хаджийски, Йордан Илиев, Кольо Пашов, Александър Радев и Георги Кумчев също не присъстват. Сред първите места на новата листа освен Борисов, Чолаков и Трифонова са ексдепутатът Стефан Шилев и бившият шеф на летище Пловдив Спас Шуманов.

„В този сакрален ден ГЕРБ-Пловдив град регистрира своята листа за поредните парламентарни избори. Искрено се надяваме, че това ще са последните от поредицата. Надявам се този път да има стабилно правителство със сериозно участие на ПП ГЕРБ“, заяви местният лидер Иван Тотев. Той посочи, че партията се цели в минимум 3 мандата от града под тепетата, но не изключва възможността за четвърти. „Ние сме първа политическа сила в Пловдив и ако някой има шанс за 4, смятам, че това сме ние. Но за това трябва да си поработим. Имаме 1 месец да убедим пловдивчани да ни се доверят“, каза той. И обвини „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за липсата на успешен кабинет след предишния вот.

Ето цялата листа на ГЕРБ-СДС в Пловдив: 

  1. Бойко Борисов
  2. Радомир Чолаков
  3. Десислава Трифонова
  4. Доц. Стефан Шилев
  5. Спас Шуманов
  6. Д-р Валерия Славова
  7. Тони Симидчиева
  8. Валентин Василев
  9. Гошо Къчков
  10. Боряна Узунова
  11. Таня Гешева
  12. Николай Арабаджиев
  13. Красимир Тодоров
  14. Петър Троянов
  15. Ангел Славов
  16. Деян Захов
  17. Илиян Лалев
  18. Ели Гатева
  19. Георги Юруков
  20. Живка Йовчева
  21. Емил Русинов
  22. Даниела Митева
  23. Адриана Генчева
  24. Златка Кочева

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени