Connect with us

Гербери

Тома Биков с много пикантни думи за връщането на Бойко Борисов в НС

Published

on

„Когато ние управлявахме се говореше в Европа, че България се справя с мигрантския натиск. Но не защото има ограда, а защото имахме чести контакти с турското ръководство. Беше включена вътрешна и външна политика. Факт беше, че от тук минаваше по-малък мигрантски поток“, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Той допълни, че без този контакт и взаимодействие трудно можем да се справим. И вместо ресурсът да е насочен към ситуацията с мигрантите, е съсредоточен към унищожаване на политическия опонент.

„Промяната на закона ще бъде приета така или иначе. Това се превръща в тежко и актуално престъпление. Трябва да коментираме как да не се стига до това престъпление и включително това, че България не се справя с него“, заяви Биков пред Нова ТВ.

„Няма съществени промени и в местата за листите за предстоящите избори. Аз не съм много в процеса на редене на листата. Георг Георгиев срещу Бойко Рашков ускорява борбата със статуквото. На предните избори Кирил Ананиев победи с двоен резултат Рашков“, обяснява още депутатът.

„Процесът е почти финализиран. Нашата цел е така да подготвим нещата, че отборът ни за конкретните избори да е в максимално добра кондиция. Преди 4 месеца бяхме на избори, така че няма как да имаме някакви радикални промени“, каза още Биков.

„Един от членовете на партията Петя Аврамова също се оттегли от листата за следващите избори. Тя ще продължи да е част от партията“, поясни Биков, който коментира и заявката на Бойко Борисов да бъде депутат в следващото Народно събрание:

„Щом е казал, но не мисля, че това е решаващото за поведението на нашата група. Борисов така или иначе е част от вземането на решения на групата. И да е депутат, и да не е. В този смисъл за нас не би се променило нещо“. 

Най-четени