Connect with us

(О)позиция

Журналист смълча България: Вече не се краде. Граби се, като за последно! Радев унищожи държавата

Published

on

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Помните, надявам се, кой изрече тези думи. Президентът Румен Радев на 19 май 2020 г. Само месец преди да излезе с вдигнат юмрук и да поведе метежите срещу законно избраното българско правителство и законно избрания български парламент.

Вече две години, гоним трета, Радев управлява. И се оказа прав. Вече не се краде, граби се като за последно. И всички го усещаме по джоба си.

Благодарение на президента и под негово ръководство държавата бе унищожена. Радев инсталира във властта марионетки, с единственото качество „борци срещу Борисов и Гешев“. Резултатите са трагични.

Чудовищна инфлация, рекордно поскъпване на всички стоки и услуги. Реално въпросът е кое не е поскъпнало в държавата с рекордни темпове? И отговорът е-няма такова.

Държавата се управлява от „Дондуков“№2, по-точно от съветниците и секретарите на президента. Те назначават марионетките, те кадруват в министерствата, не безплатно, те са реалната власт, а не анонимниците в МС, на половината от които българите дори не знаят имената.

Масирани назначения на любовници, баджанаци, роднини, шуренайки. Няма време, ден година храни. Напълно безконтролни, като не им харесват министрите да си съставят свое правителство и да управляват-пак Радев. Типичен пример за това е „гробарят“ Минеков, три пъти министър на културата, орезилил се с кадровите чистки, назначения и намеса в работата на Народния театър „Иван Вазов“.

Изритан от Министерство на културата, но веднага приютен като съветник на вицепремиера Лазаров. Безценен кадър. Същата история и с бившия депутат от БСП Благовест Кирилов, човек на Румен Петков. Назначен миналия август за зам.-министър на електронното управление, с обещание да стане шеф на „Информационно обслужване“. Не стана. Подава оставка уж заради изборите, веднага приютен като съветник на вътрешния министър Демерджиев. Последният има опит със съветниците, осъден за измама човек също го съветва в момента. Министерствата се превърнаха с пристан за некадърници, любовници и роднини. А ние им плащаме от джоба си. Резултатите са печални.

„Шарлатаните“, които Радев домъкна в управлението на страната, така ни оправиха и така не крадяха, че благодарение на техните действия в България напомпаха рекордна инфлация. От скъпия газ, който Кирил Петков паркираше в Гърция, сега цените са солени.

Зелените шмекери Сандов и Тома Белев блокираха всички важни инфраструктурни обекти на страната, телевизионният герой Шишков не построи и сантиметър пътища.

Радев провали приемането на България в Шенген и Еврозоната. Слугата му Бойко Рашков проспа мигрантската криза, заляла страната. Това се измерва в погубени човешки животи.

Приближени до Радев олигарси помпат цените, защото се смятат за недосегаеми и имат закрила от секретарите, съветниците и останалите ченгета на „Дондуков“№2. От „пътя на копринката“.

А вие се оплаквайте от високите цени на яйцата, краставиците, от двойните лихви на банките и поскъпването на свещите в черквите. Това е промяната, ако не сте разбрали. Ще ви грабят безпощадно в мътната вода на политическия хаос, предизвикан от „Юмрука“, на който да управлява държавата безконтролно много му хареса. Това беше целта на „революциите и великите народни въстания“. Важното е, че вече не се краде.

Стефан Ташев, breaking.bg

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени