Connect with us

Timeline

Някога избирахме между Коритаров и Милен Цветков, днес между мисирки и овце! Бее, клю-клю, беее…

Published

on

Бтв и Нова тотално са обезличени до малка бурмичка от пиар машината на “Капитал”. На вагрянките от двете национални телевизии дори не им трябва обща новинарска редакция – нюзрум. Най-добре да ползват тази в офисите на Прокопиев, та невнятните Шолак и Келнерова да спестят още по някой лев преди да продават активите, които им се дадоха за временно ползване.

Новинарите в по-голямата си част с две-три изключения от по-старото време са на нивото на момите от “Ергенът”. Дори огромната Лора Крумова и онзи Светльо с харизмата от Боливуд да си сменят местата, пак никой няма да разбере. Едно и също. Една и съща гледна точка по всички живототрептущи въпроси. Пропаганда, налагана то затъпяване без никакво уважение към фактите. Либерален анархокомунизъм или либерален фашизъм действие, подклаждан от лабораторията на соросоидите.

Все едно четем два стари вестника от комунистическо време – Бтв е ”Работническо дело”, а Нова – “Отечествен фронт” или “Народна младеж”. За да не изпадне по-назад от тренда и БНТ е станала “Кооперативно село”. Важното е Куши да избелва миналото си на пипало от октопода и да оцелява по корем още малко.

Сутрешните блокове са принизени до заводски стенвестник. Едни и същи лица, един и същ производствен дневен ред всяка заран. Кипи трудов ентусиазъм сред канцеларски плъхове. Безлични, унили водещи без капацитет за собствен анализ и задълбочени въпроси.

Само като се сетя, че преди точно 20 години имахте избор между покойните Жоро Коритаров, Милен Цветков (отишли си нелепо без време) и моя милост (все още жив и в добра кондиция, тогава бях най-младият) и ми става мъчно за Вас, днешната публика! Какво падение! Какъв регрес в телевизионния ефир. ИнфлуенЦърките изядоха журналистите. А мисирките и овцете превзеха ефира. Бееее, клю-клю, клю-клю, беееееее.…

От профила във фейсбук на Николай Бареков

Най-четени