Connect with us

Гербери

Борисов със спешна пресконференция, обвини Киро и Асен в корупция и глупост за милиарди

Published

on

„Става година от войната в Украйна. Оттогава знамето на Украйна виси в централата ни. Осъждането помага морално на Украйна, но ние искаме да помагаме и на България. Няма да забравя как украинския министър се разхождаше безпризорно заради Кирил Петков из кулуарите на парламента. Не беше приет нашия закон за даване оръжие на Украйна. Те предприеха друга тактика, обогатиха посредниците. Същото направиха с посредниците на нафтата и бензина“. Това каза Бойко Борисов на брифинг пред журналисти. 

Трябваше да застанем, както Полша. Заради корупция или глупост с милиарди се обогатяваха едни хора, допълни той. 

От ГЕРБ се присъединяват към призива на ДБ за незабавно премахване на паметната плоча. Стотици хиляди са загинали, това е варварска агресия, не е освободителна война, каза Борисов.

Катя Захариева е в Киев заедно с политици от 13 държави от ЕП по инициативата Обединена Украйна. Искам да обърна внимание на грозната търговия, която се водеше за сметка на Украйна. ДБ се обединиха с БСП и клекнаха и продължават да се гордеят, че нито един патрон не са изпратили. Но няма доблестен, който да каже, че ограмни количества българско оръжие все пак са там, каза още Борисов.

От вчера загина и още една опорка за сметка на българите, каза още Борисов. 

Според Томислав Дончев няма нюанси, когато става дума за война, затова всеки трябва да се определи. Още преди година с експерти казахме, че най-големият бич е инфлацията и тя ще е пречката за приемането на България в Еврозоната. Думите ни пряко бяха потвърдени от Валдис Дубровскис, той каза, че високата инфлация е пречка за приемането ни в Еврозоната.

Най-четени