Connect with us

Нюзрум

Мирослав Севлиевски със сензационни думи за руската хибридна атака срещу „Еврохолд“

Published

on

„Това, което се случва в Румъния ми се струва, че е 100% руска хибридна атака“. Това обяви пред БНТ Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката и енергийните ресурси в правителството на Симеон Сакскобургготски. Той коментира кризата с Евроинс в Румъния, част от българския холдинг Еврохолд.

Той подчерта руската заплаха и дори подчерта, че принципно не подкрепя идеите за импийчмънт за президента, защото това може да значи нова дестабилизация. Севлиевски обърна внимание, че всъщност в момента силната фигура у нас, която трябва да вземе мерки срещу ставащото, е именно Румен Радев.

„В следващите няколко месеца никой друг не представлява България, а в същото време правителството е назначено от президента Радев. Сега трябва да му се даде шанс да преподреди българския политически дебат, да го центрира там, където политиката е полезна. Да чуем отново думата „свобода“ и че смелостта е качество, което трябва да насърчаваме в нашите деца. Ако Радев успее с това, и успее да накара министъра си на финансите утре например да се качи в колата и да обясни на румънския министър на финансите, че тази атака с българската компания, не бива да се случва, това ще даде знак на всички бизнесмени, че не са изоставени“, каза той.

„Аз съм сигурен, че тези, които са участници в атаката в Румъния, най-вероятно ще бъдат в „Магнитски“ след година две, защото ще се окаже, че някой се опитва да дестабилизира българската и румънската финансова система, да отложи приемането ни в еврозоната и т.н.“, подозира той.

Освен войната в Украйна текат и още много паралелни „войни“, подчерта Севлиевски. Според него, включително наказанията „Магнитски“ разчистват враговете на НАТО и ЕС.

„Корупцията е заплаха за ценностите на НАТО и ЕС. Моето поколение направи България част от тези съюзи и сега не сме сами в тази сложна обстановка“, каза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени