Connect with us

Импийчмънт

ВМРО спешно прекрати разговорите със Стефан Янев! Партията му искала да свали Румен Радев

Published

on

ВМРО – Българско национално движение спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев, обявиха от партията. От ВМРО уточняват, че по време на проведените срещи между представители на двете формации, не се стигнало до никаква конкретика относно бъдещата предизборна платформа и приоритетите, които следва да бъдат отстоявани в следващия парламент.

Въпреки публично обявеното намерение за публикуване на декларация с основните принципи, на които БВ ще стъпи, за да привлече подкрепа и на други политически партии и начина, по който ще развива отношенията си с тях, такава така и не се появила. Подобни принципи не били изложени и в срещите между двете партии, а предложенията на ВМРО останали без отговор.

Колебливи позиции получили и по изложените водещи за ВМО теми: демографска политика, борба със спекулата и инфлацията, национална сигурност и постигане на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията по отношение на РС Македония, циганизацията, развитие на ядрената енергетика и преразглеждането на „Зелената сделка“ и др.

„Липсата на каквато и да е позиция последните дни и по водещи за обществото теми като проблемът с нелегалните мигранти, по темата с бъдещата на ядрената енергетика на България, искания импийчмънт на президента и пр. от страна на щаба на ген. Янев, дадоха допълнителна тежест при вземането на решението за прекратяване на преговорите“, съобщават още от ВМРО.  

Партията допълва, че никога не е обвързвала даването на подкрепа за дадена формация с участието в листи. „Важно е идеологическото сходство и възможната полезност на тази формация за развитието на държавата и българската нация. В случая с БВ не можем да бъдем убедени нито в едното, нито в другото.“

Предстои Изпълнителният комитет да вземе окончателно решение за участието на формацията в изборите на 02.04.2023 г.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени