Connect with us

Гербери

ПП и ДеБъ зяпнаха! Спешна пресконференция на лидери на ГЕРБ: Не, не сме съгласни!

Published

on

„Уважаваме решението на ЦИК, но това не означава, че се съгласяваме с него. Самото решение да се отбелязват в протоколите общия резултат от преброяването на хартията и машините не намира подкрепа. Както има разделно броене на хартиени бюлетини и такива от машините, същото трябва да има отделни колони”,

Това е позицията на ГЕРБ, която бившият зам.-шеф на 48-ото НС Росен Желязков и ексшефът на правната комисия Радомир Чолаков представиха в централата на партията.

Изявлението им идва след като в понеделник ЦИК реши гласовете от хартиените бюлетини и машинния вот да бъдат записвани заедно в изборните протоколи.

Според Желязков разделението ще даде отговор на много въпроси като например колко са избрали да гласуват на хартия или с машина.

„Въпроси, които имат значение за бъдещи решения. Ние не приемаме упреците, които се отправят, че ГЕРБ/ СДС има отношение към вземането на решението. Ще настояваме в компетенциите на ЦИК да преразгледа това свое решение и още по-малко имаме касателство към този въпрос”, поясни Желязков.

Радомир Чолаков добави, че не намират решението за удачно, въпреки оплакванията на членове на СИК за сложния протокол 

„Настояваме ЦИК да предприеме всички за прозрачни избори, във всички секции ще има видеонаблюдение, ще има и застъпници. Искаме колкото може повече хора да са уверени в честността на вота. За съжаление някой политически сили още от сега започват да създават напрежение, за да могат евентуално после да оспорват резултата, това е недостойно. ЦИК да вземе мерки”, каза в заключение Чолаков.   

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени