Connect with us

Парламент

ГЕРБ приветства двама министри на Радев: Добре дошли в отбора на порочните, престъпните, ин хаус-измамниците

Published

on

Депутати от ГЕРБ хвърлиха истинска бомба в кулоарите на парламента! Очевидно това ще е и темата на деня.

Над 40 млн. са платени през последните месеци за изграждането на АМ „Хемус“ по т.нар. ин хаус процедури, съобщиха на брифинг в парламента депутати от ГЕРБ-СДС.

„Няколко месеца по време на предизборната камапания, а и след това ни бяха проглушени ушите относно ин хаус процедурите. Бяха сложени какви ли не епитети – бяха порочни, престъпни, грабежи, незаконни и т.н. Какво обаче получаваме като информация ние днес. През месец септември миналата година министър Комитова изплаща 14 милиона лева по договорите за ин хаус за изграждането на магистрала „Хемус“, точно тези договори, които бяха „порочни“. През месец януари тази година министър Караджов изплаща 26 милиона лева отново по същите тези договори, отново по ин хаус процедурите за изграждането на магистрала „Хемус“. Какво се оказва в крайна сметка? Оказва се, че за няколко месеца са изплатени 40 милиона лева по точно тези „порочни“ договори за изграждането на АМ „Хемус“. Не искаме да бъдем разбрани погрешно, ние изцяло подкрепяме действията на министър Караджов, адмирираме това, което прави. Нещо повече, той по време на комисията каза, че ще продължи да работи по „Хемус“ точно по тази процедура. Радваме се, че няколко месеца по-късно настоящото управление осъзнаха, че това е единственият правилен начин магистралата да бъде завършена в най-кратки срокове“, заяви Младен Шишков.

От ГЕРБ-СДС също така настояха вътрешният министър Бойко Рашков да си признае, че е говорил за строителството на магистралата като „престъплението на века“ с цел да урони престижа на партията им.

„На 15 декември 2021 година в ефира на bTV в предаването „Лице в лице“ заяви „Има извършени престъпления и те могат да бъдат наречени „Престъпленията на века“. Нека да каже какво смята по отношение на това, че и г-жа Комитова като служебен министър на регионалното развитие и благоустройство е плащала по тези договори, както нас, а сега и министър Караджов плаща по тези ин хаус договори. Те са съучастници ли са в такова „престъпление на века“, което е съзрял г-н Бойко Рашков? Дали Бойко Рашков няма да си признае вече, че няма нищо гнило в строителството на магистрала „Хемус“ и той единствено е участвал с тези си твърдения като предизборен агитатор по време на три предизборни кампании с цел единствено уронване на престижа на политическа партия ГЕРБ. Държим да подчертаем, че ние приветстваме и ще подкрепяме решения във връзка със строителството и завършването на АМ „Хемус“ и то в най-кратки срокове, защото икономиката на България и българските граждани имат нужда от завършването на това строителство и свързването на магистралата от началната до крайната и точка“, заяви депутатът Александър Иванов.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени