Connect with us

(О)позиция

Ганьовците от Харвард затриха и Левски! Киро и Асен искат да влачат държавата за косата

Published

on

Понеже не се движа из центъра, съм пропуснала да видя поредната грандиозна идея/скандал на Киро и сие, да празнуват началото на кампанията си в деня за почит към Апостола и в деня за тъга и мълчалив поклон пред неговата гибел, коментира журналистката Калина Андролова във Фейсбук.

Примитивното човешко-битие-тук се движи към една загуба на национална идентичност. А нашенските харвардски маркетинг-уредници-на-света са лишени от елементарна обща култура.

Тази култура ни дава рамките на позволените взаимодействия с общественото тяло, а и състоянията на непозволените взаимодействия. ПП многократно доказаха, че при тях няма държавно-творческа интелигентност, годна да ги направи нормални, добри управленци/политици.

За тях публичността не е място на истината, За тях виновността не съществува в Аз-порядък, дори като унищожават държавността в прекия смисъл на разграждането. Камо ли да имат усещане за виновност като нарушение на някое „нравствено изискване“.

Някакъв си Левски там можем да го затрием с гюрюлтия, шаманство за предстоящите избори, централна веселба и ганьовщина, придошла от Харвард. Не може да стъпваш само на една гола протекция отвън да получиш „една държава“. Ще я получиш, и ще я изгубиш, защото протекциите не създават истинска сила.

Истинската сила се изгражда, тя не се измисля. Изгражда се с много повече усилия от едни доноси, оплаквания в кръгове около Държавния департамент, фалшиво извличане на доверие. Доверието вече го получиха. И размазаха държавата, влачиха я за косата по паветата, показаха одързостена некадърност, амбициозна, фантазна.

Катастрофираха всеки един сектор и сега ТЕ ПАК СА ТУК.

Пак искат властта, която загубиха, заради липса на нормалност. Налудността ни отправя покана за следващо, още едно усмъртяване на държавата, просто днес, кой знае защо след злостния погром, тя не е достатъчно мъртва. Трябва още да се рита, да се разшива, да се разгражда. Браво на такъв народ!

Електоратът на тази сложно „невидяна“ некадърност, електоратът на измислицата за „добрите“ сили, електоратът на забутаната алтернатива, която води наникъде, може би само към батериите. После как ще си сглобим държавата? Най-лошата власт е немощната свръхвласт на убедените в собствената си правота.

Най-четени