Connect with us

Fake Harvard

Киро и Асен не могат да повярват какво им казаха по БНР: Който ви повярвал – повярвал! Повече няма

Published

on

„Теренът в момента е на обществени настроения, които не одобряват никого – нито САЩ, нито Русия, нито ЕС. Теренът предполага, че никой от външните авторитети не може да повлияе на оценката (на избирателите – б.р.). В момента теренът е патриотичен. Патриотичните партии имат асо в ръкава за тези избори. Това, че те са патриотични – е добре, но това, че се свързват с външни фактори – е зле”.

Този коментар направи пред БНР политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„Реденето на листи по принцип създава напрежение навсякъде. … Колаборацията ПП-ДБ е много естествена, те се намериха, не беше естествено да са отделно. Начинът им за определяне на опонента, дори врага – в случая ГЕРБ, начертаването на червените им линии, ценностната им ориентация, която е много повече ляво-либерална, отколкото център-дясно, ако щете и по произход на лидерите им. Всичко това прави тези две партии, като че ли задължително да се обединят”, смята проф. Христова.

Според нея ПП е достигнала твърдото си политическо ядро и за тези привърженици няма значение какви факти и аргументи се излагат, защото те не ги чуват и не ги приемат:

„Процесът на свиване на ПП е спрял в твърдото им ядро. Коалицията им с ДБ е механично събиране на двете твърди ядра. Нищо повече няма да се случи”.

„Магнитски” не оказва влияние върху Бойко Борисов. Негова грешка е, че се разграничи от санкционирания Владислав Горанов”, коментира още политическият психолог и добави, че това е грешка, защото никой няма да обърне внимание на този факт и това няма да окаже влияние върху кампанията на ГЕРБ.

Според нея заявката на Борисов в телевизионно интервю, че ще бъде кандидат за депутат, е било импулсивно, а не резултат на системно мислене.

„БСП прави едно напред, едно назад, сега дори две назад. БСП успя да завладее консервативно-патриотичното ляво, да създаде това ляво-консервативно мислене, но в същото време, поради лидерски особености, тази партия действа по възможно най-грешния път, който е в учебниците по политически мениджмънт – партиите не трябва да произвеждат конфликти”, посочи проф. Антоанета Христова.

Нейната прогноза е, че след изборите на 2 април няма да бъде създадено редовно правителство: „Начертаха се много дълбоки разделителни линии в първите дни на предизборната кампания. Най-вече от ПП и ДБ. Първи те очертаха картината – да не желаят категорично да направят в никакъв формат кабинет с ГЕРБ. Което очевидно показва, че те не искат да направят правителство, тъй като без ГЕРБ не може да се направи, формула не предполага”.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени