Connect with us

Импийчмънт

Свиленски пак набоде Радев с рогата: Хората му работят срещу БСП! Ще видим за импийчмънт

Published

on

„От години се води битката БСП да я няма. Но ние показваме, че България има нужда от такава партия. Очаквам българските избиратели да излязат да гласуват и да подкрепят партиите, които мислят за България, както и да има излъчено редовно правителство след тези избори“. Това каза пред БНР Георги Свиленски от БСП.

И посочи, че служебният кабинет не спира да се меси пряко в предизборната кампания:

„Тези хора са излъчени да правят честни, прозрачни, демократични избори, да осигурят изборния процес, а не да дават оценки на политическите партии, които участват в него”.

В предаването „Неделя 150” Свиленски допълни, че българските социалисти ще гласуват на вътрешнопартиен референдум с кого биха желали БСП да участва в управлението.

Той бе категоричен, че БСП не е срещу въвеждане на еврото, а е за влизане в еврозоната, когато страната ни е готова за това.

„Което говорехме през цялата минала година – че България не е готова от 1 януари 2024 година, и то не заради неприети закони, а заради високата инфлация, заради това, че БВП не отговаря на условията, стана ясно и преди два дни”.

По думите му таван на цените би предпазил хората от това да станат жертва на високите цени – от 12 лева кашкавал в мандрата до 30 лева – в магазина:  „Трябва да се борим за закон срещу спекулата. Когато го предложихме преди година и половина, ни обвиниха в комунизъм, в непазарна икономика. Но това нещо го има вече в Европа. Какво трябва да чакаме? Инфлацията да стане 40%? Приоритетът на приоритетите за нас са цените и доходите на гражданите”.

На въпрос за искането на лидери от ДБ за отстраняване на президента Румен Радев, той отговори, че е важно първо да се формулират мотивите и да се види дали има основание за импийчмънт.  Според него списъкът „Магнитски” не е тема за БСП, защото съдебната система се е произнесла за хората, които са членове на партията и са в него:

„Румен Овчаров е оправдан на две инстанции. За другите хора в списъка няма действия… Приказки кой колко милиона къде има – всеки може да говори, но трябват факти. Няма доказателства, а има обвинения”.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени