Connect with us

Демос

Мика Зайкова изригна в ефир: Бият ни със спекула отвсякъде! Киро и Асен не знаят на кой свят са

Published

on

„При млечните продукти положението е страшно. Производителят продава литър мляко за малко над 1 лева, а в магазините е над 3, 50 лева. При веригите разлика е стотинки. Това не ви ли намирисва на картелно споразумение”, заяви финансовият експерт Мика Зайкова пред БНТ.

Според нея таванът на цените не е пазарен механизъм.

„С минимална заплата не можеш да платиш 40% от  разходите си. Най-голям дял там е храната, водата и горивата”, поясни тя и добави, че имало спекула навсякъде.

„Храним се с „Фаберже”. Не може едно яйце при производителя да бъде 30 стотинки, макар че храни кокошки и да го продаваш за над 1 лев. Кашкавалът излиза между 12 и 13 лева от производителя, а се продава за 37 лева. Няма база за сравнение”,  заяви финансистът. Тя заяви, че цената на водата е скочила с 40 % и попита дали не е златна. Поскъпване има при транспорта, лекарствата и за основните услуги.  

Според нея редовен кабинет ще има през есента, защото никой няма да отстъпи до тогава.

„Коалицията между „Демократична България” и „Продължаваме промяната” е грешка. ДБ е партия с традиции, а ПП не знаят на кой свят ходят, а искат да управляват. Те не знаят какво правят и компромисът е от страна на ДБ, но не знам защо го правят.

Според нея ПП ще е причината, заради която коалицията не би била в управление с ГЕРБ, въпреки желанието на Борисов за кабинет.

Зайкова коментира дали ще е в листите на ИТН на предстоящия парламентарен вот на 2 април.

„Вече ми е късно да съм в листи. Имам предложения, ще помагам с каквото мога. Но, честно казано, искам да бъда само експерт. Нека младите да се заемат. Но ще видим”, каза още тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени