Connect with us

Нюзрум

За прокурор! Ива Митева разкри с какво я е подкупил авер на Руди Гела, за да напусне Слави

Published

on

Нищо не ми се услади в политиката. Това, което ме накара да продължа напред, са очите на хората по улиците. Те ми казват, че това безвремие трябва да свърши. Изумена съм как отново няма да има кабинет и ще ходим на избори на есен. Това отблъсква хората, защото виждаме цените в магазините. Виждаме интелигентни хора да просят и да ровят в кофите за боклук. Мой приятел ми каза как е искал да купи риба на майка си, но тя му е отказала, защото е видяла високата цена. 

Това каза в ефира на БНТ Ива Митева.

По думите ѝ трябва да спре политическото говорене и трябва да започне експертната работа. 

„Всеки ден ми се обаждат хора, които преди ме обвиняваха, че съм влязла в политиката, защото тя не е за мен, а сега ме питат къде да се запишат за коалицията. Защо сме „Заедно“. Защото не искаме да сме заедно само вътре, които сме се събрали. Тук сме заедно, за да покажем, че ние сме заедно с хората. Няма вие, няма ние, трябва да спрем разделението в обществото“, каза още тя. 

„Ще запазя мълчание за новите хора в партията. Основно гледаме да са популярни личности, професионалисти. Не искаме да са толкова млади, искаме да са натрупали опит. В момента в България няма нужда да се учат. Има нужда от опитни и мъдри хора“, разкри Митева. 

Митева коментира и твърденията на бившия ѝ колега Николай Радулов.

„Не мога да си представя какви лъжи се измислят по мой адрес. Трябва да победим гнева, омразата, злобата.

Мисля, че при вас съм коментирала, че аз се опитах да спра това решение (за оставката на Никола Минчев). Няма една вярна дума в този пост. Съжалявам, че колега на тази възраст може да си позволи да лъже толкова безогледно.

Мога да застана на детектора на лъжата, искам и той да застане, и да се установи кой лъже. Радулов идваше в кабинета ми и самият той ме караше да се махна и да оглавя нещо извън ИТН. Той ми предложи да преподавам нещо в неговия департамент в НБУ„, разкри Митева. 

„Отказвах до последния момент това решение да бъде с моя подпис . Подписах го последна. Но тогава ми казаха, че аз пак се цепя. Грозно е. Има атаки и срещу нашия колега бизнесмен, който се присъедини към нас“, каза още тя. 

Решението си да напусне ИТН Митева коментира по следния начин: 

„Може би се изчерпахме взаимно. Не искам да коментирам повече тази тема . Оставам с добри чувства към всички колеги. Благодаря на Слави Трифонов, че ме покани в тази формация и станах разпознаваемо лице“. 

Попитана, на кой би разчитала с оглед на предстоящите избори за парламент Митева уточни, че „ще търсим диалог с всички разумно хора.“

„Трябва да започнем да се държим като гълъби. Те са символ на мир, надежда, целеустременост, търпение, смирение . Разделителната ни линия ще бъде ценностна, разделителна ни линия ще бъдат нашите идеи. Кампанията ни няма да бъде насочена с омраза към конкретни лица, защото тази омраза отврати хората още повече“, добави тя. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени