Connect with us

Спор(Т)но

Явно в Стара Загора се е ядосал! Саша Илич с радикален ход в ЦСКА преди мача с Ботев Пд днес

Published

on

ЦСКА ще изиграе днес първия си домакински мач за годината. „Червените“ приемат Ботев (Пловдив) в опит да затвърдят доброто впечатление оставено в последния половин час на пролетния си старт в Стара Загора. Тогава те установиха мощен натиск над Берое и въпреки че бяха допуснали нелепо попадение след грешка на Бусато, обърнаха срещата, вкарвайки цели 4 гола. Огромна роля за драстичното подобряване на представянето имаше тройната промяна, която осъществи Саша Илич.

В 60-ата минути той включи едновременно на терена Марселино Кареасо, Браян Морено и Тобиас Хайнц, за когото това бе дебют с червената фланелка. Всеки от тримата се представи на доста високо ниво, като по този начин комбинативността и динамиката в червения състав значително се повишиха. Именно те бяха в основата на обрата, тъй като старозагорци нямаха отговор на бързото темпо, което „армейците“ им предложиха.

В предстоящия мач с Ботев (Пловдив) Саша Илич се надява тимът му да изглежда както в последния половин час в Стара Загора. За целта сръбският специалист, който вече стана пословичен със своите ротации, отново ще заложи на тройна промяна. И тя ще трябва да сработи така, както го направи под Аязмото.

Двама от тримата футболисти, които този път ще получат доверие от първата минута, са именно тези, които раздвижиха играта в средата на терена срещу Берое – Кареасо и Хайнц. За норвежеца това ще е първи старт за ЦСКА, като днес той няма да действа в зоната зад централните нападатели, а ще застане на върха на атаката, където ще си партнира с Назон. Това обаче няма да отнеме от креативните му функции, тъй като единственото досега зимно попълнение на „червените“ е много енергично и се движи по цялата ширина на терена, на която и от двете позиции да е поставен.

Кареасо, който през есента бе използван като офанзивен халф, пък вече в няколко мача от началото на зимната подготовка е изпробван от Илич в ролята на опорен полузащитник. Именно на тази позиция той се появи в Стара Загора, а ще действа на нея и днес. Той ще е с по-офанзивен профил, а за стабилността в центъра ще се грижи универсалният боец Тибо Вион.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени