Connect with us

Гербери

Бойко подлуди Цветанка: Ще стана депутат! Ризова: Не искам! Борисов: Кой ви пише въпросите?

Published

on

Този път ще стана депутат, за да не може да ни надиграят, както в предишния парламент. Те толкова ме желаят, че нещо са объркани. Оттеглих се в централата да не ги дразня. Бил съм премиер, колко пъти кмет, това ли ми е на мен? Да стана депутат?! Бил съм много пъти. Но щом искате – ще стана!

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Би Ти Ви, с което накара водещата Цветанка Ризова да се изпусне: Ама аз не искам“! По-късно тя отново изтеряса, когато екс-премиерът я закова с: Кой ви пише въпросите?

Против съм импийчмънт на президента Румен Радев. Те си го избраха. Ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България. Затова – ако искат импийчмънт, да направим правителство и тогава президентът ще си е президент, а ние ще си управляваме, каза още Борисов.

Малко неудобно е в такава ситуация да се политиканства, коментира в началото на интервюто си Борисов след репортаж за загиналите по-рано днес мигранти.

Горанов още в първия момент си подаде оставката тогава, не е бил кандидат за министър. Но аз бих започнал малко по-отначало. Това, което се случва в момента не е само трагедия, но и оценка на направеното през последните 2 г., каза Борисов. Според него за да има служебно правителство, партиите не са се справили с основното си задължение да направят правителство.

България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция преди 2 г., г-жа Мелони сега иска да дойде да й разкажа как сме се справили с нелегалната миграция, допълни той.

Протестът започна в същия ден, в който бяхме приети в Европейския банков съюз. В същия ден Радев вдигна юмрука. Под мое ръководство с министър Горанов, после Ананиев изпълнихме всички критерии и ние се отвори вратата на еврозоната. Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе, а Асен Василев две години помпаше инфлацията и ето. Две години, когато ГЕРБ беше изчегъртан, нямаше ни, говорехте за пълна изолация – две години нито един от четирите нужни за целта закони не бяха приети, възмути се той.

Аз съм вярващ в Господ и той все едно днес ми дава възможност да опровергавам всички лъжи и измами. Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари. Две години не намериха време да променят тези закони с мнозинството си и казаха, че ГЕРБ е виновен. Няма да им търпя лъжите повече, партията е бойна в момента. Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин. Сега Нинова им каза – бяхме прави, защото ако те не бяха помпали инфлацията, нямаше как да вдигнем пенсиите. Той работи целенасочено, за да не влезем в Еврозоната, настоя Борисов.

„Алексей Петров, тогава, когато Цветанов беше министър и главен прокурор Велчев, дойдоха да кажат, че тече полицейска операция. Аз нямаше как да възпрепятствам подобна операция, защото днес някой щеше да каже – защо си възпрепятствал. В последствие той беше оправдан за всичко и за да няма никакви спекулации, защото ние цял живот сме противници, не казвам, че сме врагове, но сме противници – винаги, и в спорта, и в живота, но той беше най-добрата барета. И ако Христо Иванов, особено пък неговият генерал Атанасов, които си позволяват да говорят за Алексей, знаят в действителност неговото минало – когато като барета задържа най-големия терорист в Европа, мисля, че беше на Централна гара, вече минаха доста години, който си носеше граната с изваден шплент, за да може ако го застреля снайперист, и винаги се движеше с хора, да ги убие, той се хвърли върху него и реализира операцията. Да говорят такива измишльотини… в последния ден се сетиха, а две години какво правиха? Защо 2 г. докато ГЕРБ беше в изолация те не си приеха законите?“, запита пак Борисов.

След 2 април, така както ви вкарахме в еврозоната, в Банковия съюз, ще приемем и тези 4 закона. Преди това ще свалим инфалацията, за да свалим и цената на стоките. Говорим от миналата година за левчето, което отива в джоба на „Лукойл“. Когато говорим за „Магнитски“ тук има и нещо друго – руската зависимост, продължи той.

Законът за хазарта не е променян и мисля, че Горанов добре го обясни. Проверката на АДФИ е разпоредена от наш министър. Защо законът не беше променен сега, добри като са управлявали? Какви са приходите и как се облага? Имам подозрения, нека го проверят, каза Борисов.

Много сигнали са отишли вече, защото когато си дал възможност над 3-4 млрд. лв,. официално говоря, от джоба на българите да отидат в джоба на „Лукойл“, сиреч в условия на санкции по един лев от дизела и бензина са отивали някъде. От деня, в който ПП си отиде, те паднаха с един лев, настоя той.

Много ясно оцених ситуацията. Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков не влизат в зала, говорим за Закона за съдебната реформа, нашите влизат и виждат, че ги няма и ние излязохме виновни, каза Борисов.

Истински съжаляваме, че не приехме тези закони, защото нашите партньори очакваха това от нас, допълни той.

Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха в парламента, каза той.

Не само смятам, ние вече няколко пъти казваме – дори срещу президента има инструмент, наречен импийчмънт. Не може главният прокурор да бъде недосегаем, да не бъде разследван. Ако сменим Гешев с Рашков. Може Гешев да ми се разсърди, това е негово право, под такова нещо няма да се подпишем, настоя той.

Прокуратурата брани Кирил и Асен. Наруши ли Кирил конституцията и стана ли министър в разрез със закона? Изтече ли класифицирана информация от Министерския съвет? Защо плащахме скъпо газ, защо не се ангажираха слотове в Гърция, а в Турция? Толкова работа имат. Не е важно дали е Гешев, дали е Татарчев, трябва да им орган, който да разследва. Беззаконието на Рашков към нас кой го разследва? Идват, обръщат ми къщата и двора, не намират нищо. И полицаите казват – наредиха ни да дойдем да ви снимат с белезници, коментира Борисов.

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков да ни подготви работен документ, който сега да гледаме и да одобряваме по Закона за съдебната власт. Партиите, които искат да поработят върху него, да го направят сега, а в първия ден на парламента Зарков да го внесе и да го подкрепим, каза той.

Запитан бил ли е в Американското посолство тези дни, каза: Не обичам да си говоря за срещите, но понеже се спекулира. Знаех за „Магнитски“ преди това, бях там сряда, петък и понеделник, защото ние имаме много партньорски задачи, които да свършим. Включително и два пъти се срещнах с Джим О Брайън, питах го и за Горанов, каза лидерът на ГЕРБ.

Тея хора са обсебени от мен, нещо им има. За да не ги дразня, с ясното съзнание, че както вървим днес, няма да има правителство и тези избори са абсолютно ненужни, освен да почешем някое его, после пак ще е същото, каза Борисов. Според него ДБ и ПП искали да има избори, да няма правителство и президентът Радев да си управлява.

Ние бяхме създадени като противник, аналог на БСП. Те вече не знам как ще я докарат. Но новата лява партия е ПП и още на бюджета с ДБ ще се вкарат и ще дойдат пак при нас и ще кажат – моля ви, не приемайте този закон. Това стана със Закона за бюджета, иначе що няма да мине, каза той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени