Connect with us

Fake Harvard

Топ-журналистка изби зъбките на Киро и Асен в БНР: Има проблем! ГЕРБ и ДПС не искат с шарлатаните

Published

on

От поведението на политическите сили в момента може да се направи извод, че по-скоро няма да имаме редовно правителство след изборите на 2-ри април.

Тази прогноза направи пред БНР журналистката Валерия Велева от сайта „Епицентър“.

„ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се конкурират за първото място. Въпросът е не кой ще бъде на първо място, а кой ще направи мнозинство. ПП-ДБ са в политическа изолация. Никой не иска с „шарлатаните“, цитирам думите на президента Радев, да влиза в бъдещо управление – нито ГЕРБ, нито ДПС, нито БСП, а „Възраждане“ го изключваме. 

Следващото управление няма да може да бъде направено без ГЕРБ или ДПС да бъде във властта. Т.нар. „хартиена коалиция“ – ГЕРБ-БСП-ДПС е възможна управленска коалиция, това беше и шанс за спасението на страната. Днес обаче, с всички негативи, които се струпват върху ГЕРБ, БСП и ДПС, тази коалиция е неприемлива за обществото, за съжаление“, коментира тя.

Advertisement

Според журналистката, ако единствен вариант е кабинет на ГЕРБ, БСП и ДПС, мъдро решение би било лидерите на тези формации да се дръпнат назад и да предложат експертен кабинет без политически представители в него:

„Това би било мъдро решение, но аз не съм убедена, че българските политици в момента са заредени с мъдрост и разум“.

Велева коментира и списъкa „Магнитски“-2:

„Този скандал ще окаже влияние върху изборите. В момента американското посолство, т.нар. голям брат, с действията си ще окаже влияние върху изборите – „това надува платната на ПП и ДБ“.

Велева изказа мнение, че посещението на посланик Джим О‘Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ, напомня на поведението на съветския посланик в България преди 33 години – Виктор Шарапов:

Advertisement

„Почти ежедневно, безпардонно, активно извърши т.нар. безкръвен преврат със свалянето на Тодор Живков“.

Според нея посланик О‘Брайън е поискал от България две неща – „съдебна реформа, така че да бъде свален главният прокурор и второто е диверсификация на ядрената ни енергетика“.

„Преди 33 г. пречката беше Тодор Живков, а сега са се фокусирали в Иван Гешев. Превратът на Живков стана с активната роля на СССР, а след това Преходът се случи с активната роля на задокеанския ни ^голям брат^. … За мен Херо Мустафа и Джим О‘Брайън са блестящи ученици на Виктор Шарапов. По същия начин го правят“, посочи тя.

Журналистката подчерта, че „ако искат да сменят Гешев, да го сменят, но нека да го направят по конституционния ред“.

Според нея законопроектът на министъра на правосъдието Крум Зарков за правосъдна реформа „няма как да не се сблъска с Конституцията:

Advertisement

„Гешев и сега може да бъде разследван, ако има достатъчно основание за това. Тази стръв на всяка цена да бъде сменен Гешев, дори и това да не е конституционосъобразно, поставя въпроси. Искаме да свалим Гешев, за да сложим друг ли? Коя е другата личност? Виждаме, че в демократичната общност човекът, който си е сложил като фиксидея това да бъде сменен Гешев, е Христо Иванов. Ако сменим Иван с Христо, а ще променим ли системата?“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени