Connect with us

Нюзрум

Генерал Гном се гърчи като червей в тв-студио: Ако нямаме 121 депутати какво, да си сложа въжето ли!?

Published

on

Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем да получим шанс да прекратим политическата криза. Трябва да се положат много усилия от нашето обединение с ПП да се вдигне избирателната активност. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България“ генерал Атанас Атанасов.

Той коментира и санкциите по списъка „Магнитски“.

„Новите санкции по закона „Магнитски“ са удар по България. В зависимост от санкционираните лица се правят асоциации. И това е неминуемо. Но сега искат доказателства, а всичко е ясно“, подчерта той.

„Става въпрос за процедура в друга държава, която обаче е велика сила. Всички са наясно, че ако САЩ са казали нещо, то те могат да подкрепят думите си с доказателства“, подчерта той. И допълни: „Ако някой иска доказателства – да ги поиска от САЩ“.

„Мисля, че на вота ще има специфичен подем в българското общество за промяна и ще се вдигне избирателната активност. Ще говорим на хората как може да им се вдигне стандарта на живот. Не искам да разчитам на „Магнитски“ и това нещо да бъде използвано. Абсолютно превратно и тенденциозно е и е част от пропагандната машина на ГЕРБ и ДПС – да се опитват да ни обвиняват, че ходим при чужди посолства да създаваме лош имидж. Смятам, че трябва да се проведе позитивна кампания“, категоричен е той.

„Искате да си сложа примката на врата и да дръпна въжето“. Така генерал Атанас Атанасов отговори на въпрос дали всичко под 27,65 механичен сбор на изборите би било провал за тях.

Попитан, ако не им стигат гласовете за 121 депутати, с кои партии ще преговарят, съпредседателят на ДБ отговори така:

„На шиш почнахте да ме въртите. Защо да не съберем 121 депутати“, зададе риторичен въпрос ген. Атанасов.

Най-четени