Connect with us

Гербери

Даниел Митов смълча водеща по Nova: Разкри натискат ли американците Бойко и какво готвят Киро и Асен

Published

on

ПП и ДБ си говорят как не е нужно да има правителство и трябва дя е ходи на избори 2 в 1,  коментира пред Нова тв Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ. По думите му това показва, че тези партии се целят в местните избори, защото мислят, че има шанс да вземат големите общини.

„Те си го говорят това от доста време, това е непубличен разговор. Те са готови да оставят Радев да управлява още половин година, а пък говорят от друга страна за импийчмънт“, отбеляза Митов. Според него, за да се прави оферта за управление, трябва да е ясно кой влиза в парламента и кой не.

„Ако ние имаме достатъчно сила, възможни са варианти от типа този, който опитахме и последния път – експертен кабинет, без ярки политически лица. Ние отиваме за победа. Това значи да се борим за максимално голям брой народни представители, за да не зависим чак толкова от волята на политически играчи, които са крайно безотговорни”, смята политикът. Той не коментира дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е викан в американското посолство непосредствено преди последното допълнение на списъка“Магнитски“.

Относно евентуален следващ списък „Магнитски” и притеснения, че лидерът на партията ще влезе в него, Митов посочи, че това не е послание към лидера на ГЕРБ, а към институциите у нас.

Advertisement

„Няма им се доверие. Ние знаем какво трябва да правим. Трябва да знаем оттук насетне като държава да продължим усилията, но да продължим разумно, за да не правим реформа на реформата. Надявам се Владислав Горанов да е невинен и се надявам той да може да го докаже”, допълни Митов. Той бе категоричен, че без ГЕРБ не се формират мнозинства в парламента и политическия живот като цяло.

„Да не се поставя под съмнение отношението на ГЕРБ с партньорите ни в САЩ. Не само не е влошено, то е добро, каквото е било винаги, тепърва ще го виждате. Не намекват, че Борисов трябва да се оттегли. Посланик О’Брайън каза, че имаме проблем, той е институционален, нямаме доверие, че правосъдната система работи така, като трябва да работи в една демократична държава. Това е посланието, не е послание към Пешо, Гошо, може и Тошо да добавя”, изтъкна Даниел Митов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени