Connect with us

(О)позиция

„Афера“ взриви държавата: Хора на Бойко Борисов записали как го изнудват да подкрепи ПП и ДеБъ

Published

on

Треторазредният американски чиновник Джеймс О’Брайън, който е ръководител на Службата по санкциите в Държавния департамент, шантажирал Бойко Борисов на среща. Това разкрива разследващият сайт „Афера“ на известната журналистка Веселина Томова. Още по-шокиращото е, че срещата надлежно е записана от хора до лидера на ГЕРБ и това може да струва кариерата на О’Брайън.

Американският чиновник, с ранг на началник на отдел, бе посрещнат от президента Румен Радев, което е недопустимо по всички правила на дипломацията. Освен с държавния ни глава, Джеймс О’Брайън се е срещнал и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпросната среща О’Брайън е поставил ултиматум на Борисов, че ако не се съгласи ГЕРБ да подпишат всички видове проектозакони, които е дал като списък на Румен Радев, Борисов ще бъде добавен в следващия списък Магнитски. Американецът е дал и скандални указания, които буквално гласели, че всички, които са против ДБ и ПП, ще изчезнат от политическия обзор на България в близката година и на следващите избори, защото твърде вероятно е и след предстоящите да не може да бъде съставено правителство.

След записаната скандална среща на Джеймс О’Брайън, изпълнeна с шантаж и натиск, бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов е бил толкова бесен, че хвърлял всичко на пода и заявил, че ако този път Бойко Борисов подпише всичко онова, което иска американецът, Маринов щял да напусне ГЕРБ.

Бойко Борисов изглеждал доста притеснен, защото всички от обкръжението му знаели за тази среща и за направения запис на срещата с отправените заплахи от страна на американеца. Предстои да видим как ще реагира на случилото се Борисов. Той може да отиграе ситуацията в своя полза,  да обяви, че има запис на упражнения шантаж срещу него, и да обяви, че за разлика от президента, ето, той не се навежда на бруталния натиск на американците с „някакви измислени неща за него“. Това със сигурност означава, че с кариерата на американския чиновник, който търчи по държавите да оказва натиск коя партия да се подкрепя и коя не, ще бъде приключено.

П.П. И една алюзия от днешния ден към ултиматума, даден от американеца, че който не подкрепя ПП и ДБ ще бъде заличен от политическата сцена. Днес Ива Митева заяви, че коалицията „Заедно“ щяла да подкрепя ПП и ДБ, ако влезе в парламента. Сещайте се сега на кого служи „Пътя на копринката“ на „Златния“ (Николай Копринков), Орлин Алексиев, Димитър Илиев и останалите бизнесмени, които в сянка скалъпиха тоя „нов“ политически тюрлюгювеч.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени