Connect with us

Гербери

ГЕРБ внесе документи за изборите с признание за Горанов и тежка закана към Киро и ДеБъ

Published

on

„Преди всички останало наш приоритет е България да излезе от двугодишните цикли на политическа парализа. Втората цел е състезателна и за нас е важно да  бъдем първи. Това е важно, защото събираш най-много подкрепа, но това е нещо от което обществото ни има нужда. Имаме куп нерешени въпроси във всички сфери. Въпроси и задачи, които трябва да се решават бързо, но най важното е този цикъл от политическо безвремие да приключи”. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ след регистрацията на партията за предстоящите парламентарни избори.

Документите на партията в комисията донесоха зам-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателят на СДС Румен Христов и членове на младежката организация.

След регистрацията Христов обясни, че тръгват към вота с нагласата да са първа политическа сила, както показват социологическите проучвания, но с надеждата да се увеличи разликата пред останалите, за да се улесни съставянето на редовно правителство.

Според Дончев заради всички кризи и предизвикателства има нужда от някой, които да носи отговорност и да взима решения. Затова и те са се прицелили в управленски мандат.

Запитан дали ГЕРБ прогнозира победа на изборите срещу коалицията на „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, Дончев отговори:

„Убеден съм, че сме достатъчно силни да ги победим. Предвид факта, че са се позиционирали като опонент е трудно да ги приемаме по друг  начин”.

В отговор на въпрос дали Владислав Горанов все още е член на ГЕРБ Томислав Дончев обобщи, че бившият финансов министър е член на партията, но не заема никакви ръководни позиции.

Дончев отхвърли твърденията за натиск върху ГЕРБ отвън за политически решения у нас:

„За последно бяхме в Американското посолство преди седмица и не помня някой да ни е натискал за нещо. Ние не сме податливи на натискане, врагът е апатията, която ражда чудовища. Вероятно списъкът „Матнигниски” ще има влияния в резултатите от изборите, но как трябва да гадаем. Единственото сигурно, е че това е ярко доказателство, че ние не умеем да решаваме проблемите си в България”, допълни още Томислав Дончев.

Най-четени