Connect with us

Импийчмънт

Напи ли се Радев, докато зарязваше лозето в Устина: Повече никакво оръжие за Украйна!

Published

on

„Хора които не разбират от военно дело правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация. Нека да напомня, че служебното правителство изпълни решението за военна помощ за Украйна и там е написано, че последващо решение трябва да бъде извършено като се имат предвид последващите ни възможности. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас. Моята позиция е ясна и аз категорично съм против изпращане на въоръжение от резервите на българската армия в зоната на военните действия. Служебното правителство преди всички трябва да гарантира сигурността на страната”. Това заяви президентът Румен Радев от село Устина в област Пловдив по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

Запитан за коментар свързан с новите лице включени в списъка „Магнитски”, той коментира, че няма кой да свърши нашата работа.

„И тя започва от ефективна борба с корупцията, която да не бъде само предизборно говорене. Най-доброто средство повече граждани да не попадат в „Магнитски” е следващият  парламент да се заеме със съдебната реформа. С този закон „Магнитски  САЩ правят всичко възможно корупционните практики да не преминат в тяхната система, но това е сигнал към нас, че трябва да се предприемат ефективни мерки”, допълни още той.

Най-четени