Connect with us

Импийчмънт

Радев прати Йотова да заплаши с още българи в Магнитски и да охули БСП: Има и друга левица…

Published

on

Най-лошото за България ще бъдат избори „две в едно“, така ще опорочим изборите за местна власт, а тя е засега единствената след президентската институция стабилна власт в страната. Това каза вицепремиерът Илияна Йотова пред журналисти. Тя присъства на отчета за дейността на Националното бюро за правна помощ, предава БТА.

На въпрос, свързан със закона „Магнитски“, Йотова каза, че има сигнали, че този списък ще продължи. Този списък е още едно доказателство, че очевидно не сме си свършили работата, добави тя.

Няколко парламента, последните, трябваше да приемат съответното антикорупционно законодателство, както виждате, на няколко пъти законодателните проекти се спънаха в пленарна зала, каза Йотова. Тя допълни, че се надява оттук нататък, след изборите, едно сериозно стабилно мнозинство със стабилно правителство да има първи приоритет приемането на такива закони.

Попитана за конгреса на БСП, Йотова каза, че и в най-тревожните си сънища не си е представяла това, което се е случило. За първи път БСП беше изправена пред един конгрес, в който нямаше никакво значение какви точно документи се приемат, добави тя. По думите ѝ цялата пара е излязла в конфронтацията между различни групи вътре в БСП, което според нея в навечерието на изборите е не само тъжно, а тревожно и опасно, защото без сериозна и стабилна левица в условията на криза, няма да са добри резултатите за всички нас.

От вчера има заявка и за друга левица, която ще се яви самостоятелно на изборите, отбеляза Йотова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени