Connect with us

Нюзрум

ИТН потвърди: Да, Слави ще е водач на листа! Дългия излиза да размаже Руди Гела в Певен

Published

on

„Влизаме в предизборната надпревара като партия на истината. За регистрацията са събрани 4 000 подписа”. Това заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ след като подаде необходимите документи в ЦИК за участие в предстоящите на 2-ри април предсрочни парламентарни избори.

„Имаме една основна цел – следващият парламент да бъде работещ и хората да бъдат спокойни, тъй като виждат в каква институционална криза се намираме. Ние ще бъдем гарант в следващия парламент и за резултатите от референдума, който подготвяме сега, за да може да не бъде откраднат вотът на хората, както беше направено през 2016 г. Имаме усещането, че ИТН няма да бъде само част от 49-то НС, а и ще бъдем незаобиколим фактор“, заяви още той.

„Времето разкрива истината, хората разбраха, че причините, поради които напуснахме редовното правителство са стойностни, така че аз съм убеден, че ще бъдем част от парламента“, коментира още той.

„Трябва да се водят разговори, за да може най-сетне политическата криза да бъде преодоляна. Ние имаме важни закони за приемане, като съдебна реформа, ПВУ, така че имаме отговорни задачи и ние ще бъдем гарант за тяхното изпълнение“, подчерта още той.

„Слави Трифонов ще бъде водач на листа, все още не се знае къде, а Пламен Данаилов ще бъде водач в София“, обясни още той. Най-вероятно Трифонов ще поведе ИТН в Плевен, за да се изправи лице в лице с Руди Гела.

Пламен Данаилов, бивш заместник-министър на енергетиката от квотата на ИТН, коментира, че най-важното „сега е да говорим как ще се подготви „Булгаргаз“ при евентуално дело, заведено от „Газпром“.

„Има индикации, че „Газпром“ е предприело първи стъпки към завеждане на такова дело. При завеждането му България трябва да бъде подготвена. Ако има такова дело, то ще трае от порядъка на 2-3 години”, коментира още Данаилов.

Най-четени