Connect with us

Гербери

Бойко бесен на ДеБъ: Сега ли ще вадите тъпаните срещу Радев? А когато клечахте пред него?

Published

on

„С огромни усилия успяхме да приемем закони, които да диверсифицират горивото за двата ни ядрени реактора, така че да се откъснем от ядрената зависимост. Беше приет закон, с който да се закупят два реактора. Работим активно по този въпрос. ГЕРБ е „за“ санкциите срещу Русия, но за бързо строителство на мощности. “ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг.

   “ С огромни усилия успяхме в НС да приемем закони, които диверсифицират горивото за двата ни ядрени реактора, с „Фраатом“ и „Уестингхаус“ . Бе приет закон, с който да се купят 2 реактора, американско производство, с една от най-добрите технологии, за да може докато изтече 5 и 6 блок на Козлодуй, да сме изградили нова мощност“, заяви той. И предложи да се работи за междуправителствено споразумение със Щатите, за да се определи финансирането на нови блоков.“ Вчера бяха „Уестингхаус“ и работим активно ако има санкции към Русия да ги подкрепим, но да сме си изградили мощности“, каза Борисов. И се закани ако това не го направи служебното правителство, да го направят ГЕРБ след 2 април.

„Струва ми се доста странно тези, които клечаха пред правителството, Радев каза, че Крим е руски. Колегите от „Да, България“ го подкрепиха, ходиха да клечат срещу нас. И техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо. Ние сме се борили от първия ден. Сега щели да правят протест. Искат ли, когато днес са обявили протест, аз да отида и да вдигна юмрук също?”, попита той.

„Аз съм ни вкарал в банковия съюз с моя екип. Вие за две години къде ни вкарахте? Криза с тока, криза с инфлацията, криза с тока, криза, криза, криза! Радев си е такъв, той обяви, че Крим е руски, следва си тази политика. Виновниците не са в Президентството, а пред него“, подчерта Борисов.

       

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени