Connect with us

Fake Harvard

Икономист погреба Асен Василев. Бюджетът му става да си обърше задника

Published

on

Бюджетът, дето ни го готви Асен Василев, става общо-взето… да си избърше Кокорчо задника! Пореден икономист се съгласи с това.

При такова увеличение на сметките за тока, икономиите като режим на уличното осветление няма да помогнат за общините в тази ситуация, това обясни икономистът Владимир Сиркаров пред bTV.

„До 2024 г. дълговете ще се увеличат значително. Този бюджет прилича на предизборен, а не на бюджет на първа година от едно правителство“, коментира Сиркаров.

За него Бюджет 2022 е прекалено „ляв“, а казусът с високите цени е глобален и той насочи към въпроса за преразглеждане на зелената сделка, която отчасти го е предизвикала, както и насърчаването на търсенето на алтернативи като изграждането на нови блокове върху площадката в АЕЦ „Козлодуй“.

„Най-вероятно сега ще има подкрепа, след като се одобри бюджета. Ще може чисто технически да се разпределят пера, защото проблемът е голям. На първо четене няма да видим повишаване на данъци, може би ще има повишение на такси“ – показва анализът на Владимир Сиркаров.

Според него трябва да има финансова децентрализация на общините и в тях да остава част от данък „Общ доход“, с който да покриват своите нужди, завърши икономистът.

Най-четени