Connect with us

Fake Harvard

Глас от Европа: От две години ви лъжат с куха „промяна“! На 2-ри април гласувайте за ГЕРБ-СДС

Published

on

Как да гласуваме на 2 април? Мнозина си задават този въпрос. Ще споделя моето мнение. И го правя отрано, защото така би трябвало да постъпват политиците. Това четем в профила на евродепутатът Александър Йорданов на личната му страница във Фейсбук.

Ето какво пише той без редакторска намеса:

На 2 април тази година за 15-ти път от 1990 година ще гласувам на парламентарни избори за СДС. И за пети път за ГЕРБ, включвайки и гласуването ми на изборите за Европарламент през 2019 г. Така на 2 април с хартиената бюлетина ще избера две сини партии от дясното европейско семейство на ЕНП. И никакви други партии не ме интересуват.

Гласуването за ГЕРБ-СДС е доказателство не само за принадлежност към дясното, но и за продължаване на традицията на демокрацията и на приобщаване към евроатлантическите ценности. Това е следване на градивното начало и на силите, които реално промениха към добро България.

Разбира се, всеки гражданин е в правото си да избере за коя партия ще гласува. Това е възможно благодарение на демокрацията, която започна със СДС през 90-те години на миналия век и бе продължена от ПП ГЕРБ и СДС през настоящия век. И никого не бих корил, ако реши да гласува погрешно.

Но ще си позволя да обърна внимание най-вече на младите хора да избягват да гласуват за партии, които нямат никакъв шанс да попаднат в парламента. Защото така гласовете им отиват на вятъра и няма да имат свои представители в 49-то Народно събрание.

За това кои партии няма да влязат в парламента всеки може да направи справка два дни преди изборите. Социологическите агенции ще ви информират по този въпрос. Те не грешат. А и участието в избори не е като пускане на тото фиш или купуване на билет от Държавната лотария.

1 април – ден за размисъл

Не разчитайте на т.нар. Ден за размисъл. Той се пада в събота, 1 април. И не си струва в този хубав Ден на хумора и майтапа, вие да бърчите в размисъл чела. А и не забравяйте, че на този ден е нормално да се лъже.

Необходимо е информирано гласуване, т.е. трябва да знаете предварително печелившето число – номер на бюлетината.

Не се връзвайте на кухи лафове като „промяна“ и „статукво“, които ръсят от две години търчи-лъжи партии. Погледнете реалността.

А днес тя е такава, че стабилно и работещо в интерес на гражданите редовно правителство на България може да се състави само с участието на коалицията ГЕРБ-СДС. Ако желаете такова правителство, то тогава съветът ми е да гласувате правилно.

Ако ли пък искате да си правите шоу гаргара с държавата ни, както така правят от две години партиите на т.нар. промяна, то тогава сте в правото си да гласувате неправилно. Но с ясното съзнание, че ще помогнете на кризата да продължи. А тя наистина продължава вече две години и дори „захапа“ третата.

Лошо е да лапате мухи при погрешно гласуване. Не си струва. Не са вкусни, макар напоследък някои промянаджии да твърдят, че и насекомите ставали за хапване. Ще се въздържа от тази „промяна“ и по 33 годишна традиция ще гласувам правилно.

Приятен ден!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени