Connect with us

Бай Ганьо

Ето кой е следващя национален герой, на когото Максим Генчев ще види сметката: Ще снимам уестърн за него!

Published

on

“Филмът Караджата планирам да бъде уестърн” – заяви режисьорът и актьор Максим Генчев, който смята да увековечи българските герои в отделни филми и сега се цели в паметта на Стефан Караджа, в дигиталното YouTube предаване – Резиденция “Дамяна”.

Максим Генчев сподели, че смята филма за “Ботев” за много успешен и с изцяло положителен отзвук от аудиторията.

В дигиталното предаване той сподели още, че всеки българин има авторски права над националните герои и всеки има право на своя представа за историческите събития и интерпретация как изглежда дадена историческа личност. Генчев екранизирал своите представи за Ботев и Левски и не приема критиката, която по негово мнение е нерелевантна на фона на бюджета, който е изразходван за филма. За новия си проект смята отново да заложи на личното си усещане и представи.

По мнението на Максим Генчев, основна грешка във филма “Ботев” е неговата лична актьорска игра, която той отчита като провалена. Но до неговото участие се е стигнало, тъй като за ролята е бил поканен Николай Урумов, който е бил ангажиран.

“Какво подразни хората във филма “Ботев?”, пита водещият Дамян Диамандиев. По мнение на режисьора, той е изразил своята позиция по историческите факти, но може би аудиторията не е била достатъчно добре убедена.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени