Connect with us

Timeline

Не мога да разбера защо е тази агресия към личността на именития съветски артист Сашо Морфов!?

Published

on

От Фейсбук профила на Виктор Димчев

Учудвам се от почудата от поведението на Александър Морфов.

Морфов е режисьор на санктпетербургския театър „Вера Комисаржевская“, театър „Et Cetera“ в Москва и театър „Ленком“, също в Москва, където на знаменателната дата 24-ти февруари 2023 – една година от начало на специалната съветска операция в Украйна – артистът ще посвети своя творба на путинската армия, за възхвала на величественото съветско изкуство.

Освен виден съветски артист, Александър Морфов е известен и с няколко постановки, представени на български театрални сцени. За последните 20 години има точно 5 такива постановки, но какво пък, изкуството не е грозде. Една от постановките му е навлякла световно значение – казва се „Хъшове“ и освен театрален спектакъл, беше и минисериал, пред който продукциите на Максим Генчев изглеждат като снимани от Майкъл Ман.

Александър Морфов е роден в Ямбол, в семейство на офицер от НРБ и учителка по руски език и преди режисурата е завършил Техническия университет във Варна.

В България е известен и със своята политическа дейност, която включва драскане на вратите в Народния театър и изхвърляне на политически неудобни артисти поради пиянство или просто така.

Не мога да разбера защо е тази агресия към личността на именития съветски артист, може би защото съм роден и израснал във време, когато всички врагове на партията на народните артисти като другаря Морфов, се наказваха не с изхвърляне от театрална постановка, а с курорт в Слънчев бряг, Ловешко.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени