Connect with us

Fake Harvard

Плевен се тресе! Руди Гела пристина в РИК и се опита да командва от името на Кирил Петков

Published

on

Областният управител на Плевен Иван Петков проведе консултации за съставяне на Районна избирателна комисия (РИК) в 15-ти изборен район – Плевен, съгласно разпоредбата на чл.60 от Изборния кодекс и в изпълнение на задълженията за организационно – техническа подготовка за произвеждане на избори за народни представители за Народно събрание, насрочени за 02 април 2023 г. с Указ на Президента. Това се посочва в официално съобщение на  областната администрация.

От дописката става ясно, че в консултациите са участвали: Валери Лачовски – Представител на Коалиция „ГЕРБ-СДС”; Радостин Василев – Представител на „Продължаваме промяната” (ПП); Стоил Стоилов – Представител на Коалиция „Продължаваме промяната” (ПП); Деян Петков – Представител на Коалиция „Продължаваме промяната” (ПП); Илиан Селимски – Представител на ПП „Движение за права и свободи” (ДПС); Данаил Раденцов – Представител на ПП „Възраждане”, Ивелин Първанов – Представител на ПП „Възраждане”; Захари Дончев – Представител на ПП „Възраждане”; Свилен Атанасов – Представител на Коалиция „БСП за България” Свилен Трифонов – Представител на Коалиция „Демократична България – Обединение”; Крум Пенчев Представител на КП„Български възход“ и Веселка Венкова Представител на КП„Български възход“.

Политическите партии и коалиции не са успели да се споразумеят в избора за Председател на РИК-15-Плевен. Мястото се оспорва между Ярослав Димитров от Коалиция „ГЕРБ-СДС” и Николай Яков от „Продължаваме промяната”, и двамата с юридическо образование.

Интересното в случая е присъствието на отцепника от ИТН Радостин Василев на срещата. Това може да се тълкува като доказателство, че той ще е водач на листата на „Продължаваме промяната” в Плевен.

По-рано днес стана ясно, че „лицето на борбата срещу корупцията”  Иван Христанов напуска ПП и няма да бъде в листите за следващите извънредни парламентарни избори. По информация на Трибюн една от причините за напускането на Христанов е именно  настояването на Радостин Василев да заеме мястото му като водач на листата на “Промяната” в Плевен.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени