Connect with us

(О)позиция

Бойко Рашков скри семейството си, милиционерът притеснен от това, което му се пише

Published

on

Бойко Рашков е скрил семейството си в разгара на скандалите около него. Единствената дъщеря на бившия МВР шеф е преустановила ползването на социални мрежи, за да не изтича лична информация за фамилията публично. Щерката на Рашков – Илиана, докато той бе действащ вътрешен министър, обичаше да споделя подробности от живота си – кадри на пейзажи от почивките в планината и по морето, преживявания с приятели, че дори и политически коментари и новини, свързани с татко ѝ. Тя е юрист по професия и дългогодишен съдия. Плод е на любовта на Рашков със съпругата му Мария – един от най-известните нотариуси в София.

Именно на жената на настоящия депутат от ПП е кръстена и единствената му внучка Мария. Девойката е вече на 17 години, но заради мерки за сигурност не ползва социалните мрежи, с които нейните връстници боравят свободно непрекъснато. Внучката на Рашков е под постоянната му опека, защото на практика той и семейството на дъщеря му са съседи. Момичето живее с майка си и втория ѝ мъж Мартин в суперлуксозна къща само на неколкостотин метра от неговия скандален палат с 12 тоалетни. Именно покрай прословутата му резиденция до Американския колеж в София през миналата седмица гръмна огромен скандал.

ПИК публикува сензационна новина, че разработка „Градинарят“ за бившия шеф на МВР Бойко Рашков и неговия градинар във въпросното имение е била смачкана от ГДБОП. Всичко започва през 2021-ва от сигнал на българска банка, изпратен до Министерството на вътрешните работи вместо до Финансовото разузнаване на ДАНС, че по сметката на неизвестен за службите столичанин постъпват транзакции за стотици хиляди евро от чужбина, след което парите се теглят в брой. Администрацията на Рашков препраща сигнала към ГДБОП, където при първоначалното разследване и чрез СРС спецченгетата установили, че получател на парите е човекът, работещ като градинар в имението на Бойко Рашков, намиращо се край Околовръстното зад Академията на МВР.

Банката предоставя данните на мъжа и неговия телефонен номер, след което в сектор „Пране на пари“ при ГДБОП, който към онзи момент се ръководи от Явор Серафимов, в момента заместник-директор на ГДБОП, се регистрира оперативна разработка „Градинарят“. Цялата информация се спестява на директора на ГДБОП, като се заобикаля неговата санкция или по-скоро не му се предоставя пълната информация.

За да е гарантирана конфиденциалността на схемата, докато пренасял парите, градинарят бил придружаван от шофьора на Бойко Рашков с черен джип марка „Рекстън“ с изцяло затъмнени стъкла. Проверката на полицията потвърждава, че получателят на преводите е възрастен мъж, който живее в София зад Академията на МВР, където се намира и къщата на Бойко Рашков. Запознати с материалите по преписката споделиха, че след като полицията проверила телефонните разговори на въпросния градинар, се натъкнала на ежедневни постоянни такива между него и телефонния номер на Рашков, писа ПИК. От разпечатките лъснало, че двамата се чували непосредствено преди всяко теглене от банката и веднага след това. Засечена била и размяна на есемеси.
Софийската градска прокуратура миналата седмица обяви, че започва проверка по случая.

ВЕСТНИК РЕТРО

Най-четени